Ken je dat gevoel dat je NU iets lekker wilt eten? Chocola, koekjes, ijs, iets zoets, maakt niet uit als het maar NU is.

Ik heb dat soort momenten wel eens en ik kreeg er weer een na het zien van wat cinnamon rolls online. En ze waren ook nog eens vegan!! NU, NU,NU!

Maar ja, ik had geen vegan boter, geen poedersuiker en vooral geen zin in minstens een uur in de keuken te staan. Vandaar hier een versimpelde versie van toch ook, echt wel, hele lekkere cinnamon rolls.

Recept afdrukken

Snelle Cinnamon Rolls

Bereidingstijd 20 minuten
Passieve tijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 15 rolletjes
Gang Snack
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

  • 1 pak volkoren vegan bladerdeeg, Ik heb het merk Moin gebruikt dat te vinden is in de natuurwinkel
  • 50 gram gemengde noten
  • 3 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • 2 eetlepels kaneel
  • 4 eetlepels kokosolie
  • 10 medjoul dadels

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Leg het bladerdeeg zo dat het kan ontdooien zonder meteen ergens aan vast te plakken.
  • Meng de noten, suiker en kaneel en doe het even in de keukenmachine zodat het een kruimelig geheel wordt.
  • Bestrooi je werkblad met wat meel en rol het bladerdeeg ietjes uit zodat ze wat langer worden. Smeer het in met een goede laag kokosolie en strooi hierover het noten/kaneel mengsel en wat stukjes dadel.
  • Rol voorzichtig op. Het kan zowel in de lengte als in de breedte.
  • Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en snij de rol in stukjes en zet de stukjes rechtop op de plaat. Bij mij vielen er een paar om tijdens het bakken maar ze smaakten er niet minder om.
  • Bak de rolletjes in 20 minuten gaar. Let op dat je ze niet te lang in de oven laat. Bladerdeeg kan namelijk snel droog worden.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

7 reacties voeg reactie toe

  1. Hi Maik,
    Ziet er goed uit….maar wat doe je met de dadels? Ik zie ze nergens terug komen in het recept~.

    Groetjes,

    • Hi Kristen,

      In de 3e stap van het recept staat het “en wat stukjes dadel.”

      Succes en eet smakelijk! 😀

  2. Dit ziet er super lekker uit. Daar wil ik wel proberen. Maar waar kan ik gebruiken ipv cocosolie? Ik moet op mijn cholestorol letten en ik heb begrepen dat cocosolie slecht is daarvoor. Klopt dat?

    • Dat klopt Monique. Olie past niet in een gezond dieet.
      Wat je kunt doen is de olie vervangen voor een beetje jam

  3. Klopt en omdat kokosbloesemsuiker lager op de glycemische index schijnt te staan alhoewel dit geloof ik weer achterhaald is en net zo’n hoge bloedsuikerpiek veroorzaakt als normale tafelsuiker.

    Hoe dan ook, je kunt elke suiker gebruiken, maar als je niet zo’n zoetekauw bent kun je het er ook uitlaten om het iets gezonder te maken 🙂

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept