Ken je dat gevoel dat je NU iets lekker wilt eten? Chocola, koekjes, ijs, iets zoets, maakt niet uit als het maar NU is.

Ik heb dat soort momenten wel eens en ik kreeg er weer een na het zien van wat cinnamon rolls online. En ze waren ook nog eens vegan!! NU, NU,NU!

Maar ja, ik had geen vegan boter, geen poedersuiker en vooral geen zin in minstens een uur in de keuken te staan. Vandaar hier een versimpelde versie van toch ook, echt wel, hele lekkere cinnamon rolls.

Recept Afdrukken
Snelle Cinnamon Rolls
Maaltijd Snack
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
rolletjes
Ingrediënten
  • 1 pak volkoren vegan bladerdeeg Ik heb het merk Moin gebruikt dat te vinden is in de natuurwinkel
  • 50 gram gemengde noten
  • 3 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • 2 eetlepels kaneel
  • 4 eetlepels kokosolie
  • 10 medjoul dadels
Maaltijd Snack
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
rolletjes
Ingrediënten
  • 1 pak volkoren vegan bladerdeeg Ik heb het merk Moin gebruikt dat te vinden is in de natuurwinkel
  • 50 gram gemengde noten
  • 3 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • 2 eetlepels kaneel
  • 4 eetlepels kokosolie
  • 10 medjoul dadels
Instructies
  1. Leg het bladerdeeg zo dat het kan ontdooien zonder meteen ergens aan vast te plakken.
  2. Meng de noten, suiker en kaneel en doe het even in de keukenmachine zodat het een kruimelig geheel wordt.
  3. Bestrooi je werkblad met wat meel en rol het bladerdeeg ietjes uit zodat ze wat langer worden. Smeer het in met een goede laag kokosolie en strooi hierover het noten/kaneel mengsel en wat stukjes dadel.
  4. Rol voorzichtig op. Het kan zowel in de lengte als in de breedte.
  5. Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en snij de rol in stukjes en zet de stukjes rechtop op de plaat. Bij mij vielen er een paar om tijdens het bakken maar ze smaakten er niet minder om.
  6. Bak de rolletjes in 20 minuten gaar. Let op dat je ze niet te lang in de oven laat. Bladerdeeg kan namelijk snel droog worden.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

2 reacties antwoord

  1. Hi Maik,
    Ziet er goed uit….maar wat doe je met de dadels? Ik zie ze nergens terug komen in het recept~.

    Groetjes,

    • Hi Kristen,

      In de 3e stap van het recept staat het “en wat stukjes dadel.”

      Succes en eet smakelijk! 😀

Laat een reactie achter