Als ze ooit zouden besluiten dat het onmogelijk wordt om pindasaus vegan te maken zou ik serieus overwegen om te zondigen. Zo lekker vind ik het 🙂

Gelukkig is pindasaus van zichzelf vaak al 100% plantaardig dus zal ik niet snel voor dat dilemma komen te staan. Tenzij je het uit zo’n kant-en-klaar potje haalt natuurlijk. Vaak zitten er naast allerlei rommel ook dierlijke dingen in.

Pindasaus – of satésaus in Indonesië – is echter heel makkelijk zelf te maken, zoals je kunt zien met dit recept.

Combineer het met Kipspiesjes van de Vegetarische Slager voor het echte kipsaté gevoel!

Recept Afdrukken
Pindasaus
Pindasaus-vierkant
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
bakje
Ingrediënten
  • 2 grote eetlepels pindakaas
  • 150 ml rijstmelk
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 teentje knoflook, fijn gesneden
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 stukje gember van 0,5 x 0,5 cm, geschild en in stukjes
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
bakje
Ingrediënten
  • 2 grote eetlepels pindakaas
  • 150 ml rijstmelk
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 teentje knoflook, fijn gesneden
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 stukje gember van 0,5 x 0,5 cm, geschild en in stukjes
Pindasaus-vierkant
Instructies
  1. Fruit de knoflook en sjalot 3 minuten aan in de sojasaus en voeg daarna de rest van de ingrediënten toe. Meng goed zodat het een mooie saus wordt en verwarm dit nog 2 minuten. Voeg eventueel meer rijstmelk toe voor een dunnere saus. Lekker voor bij de BBQ of in combinatie met Kipstuckjes van de Vegetarische Slager!

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

Laat een reactie achter