Dus jij dacht dat je nooit meer ijs kon eten als vegan? Haha, had je dat even mis! Deze roomijsjes zijn niet alleen vegan, ze zijn ook nog eens superhealthy.
Zo kun je dus ijs eten zonder schuldgevoel, zonder dat je ervan aankomt terwijl je alle voordelen ervaart van het fruit.
En overbodig om te zeggen: dit roomijs is niet alleen lekker in de zomer maar kan op elk moment van het jaar!
Zelfgemaakt Roomijs met Rood Fruit
Ingrediënten
- 250 gram bosvruchten, vers of bevroren werkt allebei
- 200 ml soja yoghurt
- 2 eetlepels agavesiroop
Instructies
- Pureer alle ingrediënten met een staafmixer en verdeel het mengsel over de ijsbakjes. Laat het een nacht in de vriezer staan en voila, geniet van je zelfgemaakte roomijsjes!
Kan het geen kwaad als je bevroren fruit gebruikt? Tijdens het klaarmaken ontdooit alles een beetje en dan opnieuw in de diepvries… Ziet er wel heerlijk uit!
Dat kan zeker geen kwaad, het staat zelfs in het recept 🙂
Ik probeer soja te mijden. Zou een andere plantaardige yoghurt ook gebruikt kunnen worden (bijv. amandel- of kokosyoghurt)?
Ja hoor, dat kan prima. Je kunt zelf de plantaardige yoghurt weglaten als je wilt of kokosmelk gebruiken.
Door jou artikel te lezen en je boeken ben ik samen met mijn man plantaardig beginnen eten, nu ongeveer 1,5 jaar, voordien vegetarisch en nu vooral veganistisch en het bevalt ons prima. Ik heb nu ook meer energie, kan weer lopen wat ik 5 jaar niet meer kon door een burn-out, en vind dit soort dessert recepten zalig, dus dank je om ons te blijven voeden met je heerlijke, eenvoudige recepten .