In het verleden deelden we al eens een recept voor een heerlijke Bulgur Pilav op onze website. Met dit gerecht blazen we dat oude recept weer nieuw leven in!

Ditmaal serveren we de pilav in kleurrijke paprika’s die een lust zijn voor het oog.

Hoe kleurrijker je eten is des te meer voedingsstoffen het bevat. Het is dan ook niet zo gek dat we ons van nature aangetrokken voelen tot kleurrijk voedsel.

Om die reden heb je gegarandeerd succes zodra je deze paprika’s op tafel zet 🙂

Recept afdrukken

Paprika’s Gevuld met Bulgur Pilav

Bereidingstijd 20 minuten
Passieve tijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 6 Paprika’s
Gang Bijgerecht, Diner, Lunch
Bijzonderheden Notenvrij, Olievrij, Sojavrij, Suikervrij

Ingrediënten

  • 6 paprika's
  • 200 gram volkoren bulgur
  • 140 gram tomatenpuree
  • 225 gram kikkererwten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • â…• pot groene olijven
  • 20 gram verse munt
  • 20 gram verse peterselie
  • 1 theelepel bouillon
  • 100 gram pijnboompitten

Instructies

  • Kook de bulgur gaar in een ruime pan samen met de bouillon.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Pers de knoflook en snipper de ui. Fruit dit op laag vuur 4 minuten aan in een ruime pan. Voeg de tomatenpuree en de kikkererwten toe en roer goed totdat alles goed gemengd is.
  • Voeg de bulgur, munt, peterselie en olijven toe en meng dit goed door elkaar.
  • Snij de bovenkant van de paprika af en verwijder de zaadlijsten.
  • Vul de paprika's met de bulgur en leg de bovenkant er weer op.
  • Zet de paprika's in een ovenschaal en bak ze gaar in ongeveer 20 minuten.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan. Verdeel de pijnboompitten over de paprika's zodra deze klaar zijn.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept