De Franse ravigottesaus is een klassieker waar je ‘u’ tegen zegt. Meestal gegeten bij bladslagerechten, maar het populairst bij de vis.
Ravigottesaus is natuurlijk verre van gezond en veganistisch. Aan dat gezonde konden en wilden we niks veranderen (ehh mayonaise WIL je niet vervangen), maar hem veganistisch maken, dat was natuurlijk een ‘eitje’.
Je kunt de saus gebruiken als dip voor de borrel, bij de vegan gourmet, bij de vegan vissticks of bij alles waarvan jij denkt dat het lekker is 😀
De ‘vis’sticks die je in de foto ziet zijn van Quorn en zijn o.a. verkrijgbaar bij de Albert Heijn.
Plantaardige Ravigottesaus
Ingrediënten
- 3 eetlepels vegan mayonaise
- 1½ eetlepel soja yoghurt
- 1 eetlepel fijne mosterd
- 1 theelepel dragon
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 theelepel verse peterselie, fijn gehakt
- 1 sjalot, gesnipperd
- 3 augurken, in kleine blokjes
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel bieslook, fijn gehakt
Instructies
- Meng alle ingrediënten in een kom. Voeg zout en peper toe naar smaak.