De Franse ravigottesaus is een klassieker waar je ‘u’ tegen zegt. Meestal gegeten bij bladslagerechten, maar het populairst bij de vis.

Ravigottesaus is natuurlijk verre van gezond en veganistisch. Aan dat gezonde konden en wilden we niks veranderen (ehh mayonaise WIL je niet vervangen), maar hem veganistisch maken, dat was natuurlijk een ‘eitje’.

Je kunt de saus gebruiken als dip voor de borrel, bij de vegan gourmet, bij de vegan vissticks of bij alles waarvan jij denkt dat het lekker is 😀

De ‘vis’sticks die je in de foto ziet zijn van Quorn en zijn o.a. verkrijgbaar bij de Albert Heijn.

Recept afdrukken

Plantaardige Ravigottesaus

Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 1 Kommetje
Gang Saus
Bijzonderheden Glutenvrij, Notenvrij, Veganistisch

Ingrediënten

  • 3 eetlepels vegan mayonaise
  • eetlepel soja yoghurt
  • 1 eetlepel fijne mosterd
  • 1 theelepel dragon
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 theelepel verse peterselie, fijn gehakt
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 3 augurken, in kleine blokjes
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel bieslook, fijn gehakt

Instructies

  • Meng alle ingrediënten in een kom. Voeg zout en peper toe naar smaak.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept