Ga terug
Recept afdrukken

Paprika's Gevuld met Bulgur Pilav

Bereidingstijd 20 minuten
Passieve tijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 6 Paprika's
Gang Bijgerecht, Diner, Lunch
Bijzonderheden Notenvrij, Olievrij, Sojavrij, Suikervrij

Ingrediënten

  • 6 paprika's
  • 200 gram volkoren bulgur
  • 140 gram tomatenpuree
  • 225 gram kikkererwten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • pot groene olijven
  • 20 gram verse munt
  • 20 gram verse peterselie
  • 1 theelepel bouillon
  • 100 gram pijnboompitten

Instructies

  • Kook de bulgur gaar in een ruime pan samen met de bouillon.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Pers de knoflook en snipper de ui. Fruit dit op laag vuur 4 minuten aan in een ruime pan. Voeg de tomatenpuree en de kikkererwten toe en roer goed totdat alles goed gemengd is.
  • Voeg de bulgur, munt, peterselie en olijven toe en meng dit goed door elkaar.
  • Snij de bovenkant van de paprika af en verwijder de zaadlijsten.
  • Vul de paprika's met de bulgur en leg de bovenkant er weer op.
  • Zet de paprika's in een ovenschaal en bak ze gaar in ongeveer 20 minuten.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan. Verdeel de pijnboompitten over de paprika's zodra deze klaar zijn.