Ohh de smaak van Azië. Als je er ooit een keer bent geweest weet je waar we het over hebben.

Omdat we op een regenachtige dag zo verlangden naar die intense smaken van citroengras, kokos en koriander bedachten we deze smaakvolle en romige kokossoep.

De rijstnoedels zorgen voor een goed gevuld gevoel en de oesterzwammen geven de soep de nodige bite. Hopelijk kun je je op deze manier toch weer even in het tropische Azië wanen.

Recept afdrukken

Romige Kokossoep met Citroengras & Oesterzwammen

Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 Kommen
Gang Diner, Lunch
Bijzonderheden Glutenvrij, Notenvrij, Olievrij, Suikervrij

Ingrediënten

  • 750 ml groente bouillon
  • 400 ml kokosmelk uit blik
  • 1 rode peper
  • 1 stengel citroengras
  • 150 gram oesterzwammen
  • 3 stengels paksoi
  • 2 nestjes rijstnoedels
  • 1 handje koriander
  • 2 eetlepels sojasaus
  • sap van 1 limoen
  • partjes limoen om te serveren

Instructies

  • Doe de kokosmelk en bouillon in een ruime pan. Snij de citroengras in de lengte in en voeg dit toe.
  • Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snij in kleine stukjes. Snij de paksoi en oesterzwam in kleine reepjes en voeg dit allemaal aan de soep toe.
  • Kook de noedels in een aparte pan gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Verwarm de soep totdat er aan de zijkant van de pan belletjes ontstaan. Dus net niet aan de kook.
  • Verwijder de citroengras stengel.
  • Schep wat noedels in een kom en schenk daarover een paar soeplepels kokossoep. Voeg een beetje limoensap toe naar smaak en garneer met verse koriander en een limoenpartje.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

Laat Een Reactie Achter