Deze Gegrilde Spruitjes Salade straalt echt een en al herfst en winter uit. Maar guess what, hij is ook prima te eten tijdens de lente en zomer hoor. Als jij net als ik nooit een grote fan van spruitjes bent geweest dan daag ik je uit om deze salade eens te proberen.

Persoonlijk vind ik spruitjes op hun lekkerst als je ze grilt. Combineer je de gegrilde spruitjes vervolgens met natuurlijk zoet dan krijg je een smaakexplosie waar je u tegen zegt.

Probeer het zelf!

Dit is een recept uit mijn gloednieuwe Vegan Coachingsprogramma dat binnenkort gelanceerd wordt.

Recept Afdrukken
Gegrilde Spruitjes Salade
Gegrilde-spruitjes-salade-vierkant
Prep Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 200 gram spruitjes, gehalveerd
  • ½ pompoen, in kleine blokjes
  • 1 grote pastinaak, in kleine blokjes
  • 2 eetlepels cranberries
  • 100 gram hele boerenkoolbladeren in het seizoen te koop bij biowinkels
  • 50 gram pecannoten
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
Prep Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 200 gram spruitjes, gehalveerd
  • ½ pompoen, in kleine blokjes
  • 1 grote pastinaak, in kleine blokjes
  • 2 eetlepels cranberries
  • 100 gram hele boerenkoolbladeren in het seizoen te koop bij biowinkels
  • 50 gram pecannoten
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
Gegrilde-spruitjes-salade-vierkant
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en leg op een bakplaat een stuk bakpapier.
  2. Doe alle stukjes pompoen in een grote kom en voeg de kaneel en twee eetlepels ahornsiroop toe, hussel dit goed door elkaar en leg het aan een kant van de bakplaat.
  3. Voeg nu de spruitjes toe aan dezelfde kom en voeg hier de komijn aan toe en hussel dit ook goed door elkaar. Leg dit aan de andere kant van de bakplaat.
  4. Leg de pastinaak stukjes in het midden en schuif de plaat in de oven. Laat de groente in 20-25 minuten zacht en gaar worden. Draai wel halverwege de groentes een keer om.
  5. Rooster de pecannoten en de pompoenpitten in een droge koekenpan voor vijf minuten en zet dit apart.
  6. Scheur de boerenkool in grove stukken. Doe de helft hiervan alvast in een grote salade schaal. Voeg de andere helft de laatste 8 minuten toe aan de groente in de oven.
  7. Voeg alle groente uit de oven toe bij de rest van de boerenkool in de salade schaal en voeg de laatste eetlepel ahorn siroop toe. Hussel goed met de pecannoten, de pompoenpitten en de cranberries. Serveer warm.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

1 reactie antwoord

  1. Dit ziet er superlekker uit! Zal het een beetje “anders” moeten aanpakken, want slechts een kleine oven, maar dit gerecht maak ik begin december, als mijn dochter in het land is. Ze houdt, net als ik, enorm van spruitjes, dus dit recept gaan we uitproberen! zeker weten 🙂

Laat een reactie achter