Deze Gegrilde Spruitjes Salade straalt echt een en al herfst en winter uit. Maar guess what, hij is ook prima te eten tijdens de lente en zomer hoor. Als jij net als ik nooit een grote fan van spruitjes bent geweest dan daag ik je uit om deze salade eens te proberen.

Persoonlijk vind ik spruitjes op hun lekkerst als je ze grilt. Combineer je de gegrilde spruitjes vervolgens met natuurlijk zoet dan krijg je een smaakexplosie waar je u tegen zegt.

Probeer het zelf!

Dit is een recept uit ons Vegan Power Coachingsprogramma en het gelijknamige receptenboek Vegan Power.

Recept afdrukken

Gegrilde Spruitjes Salade

Bereidingstijd 20 minuten
Passieve tijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 2 personen
Bijzonderheden Glutenvrij, Veganistisch

Ingrediënten

  • 200 gram spruitjes, gehalveerd
  • ½ pompoen, in kleine blokjes
  • 1 grote pastinaak, in kleine blokjes
  • 2 eetlepels cranberry's
  • 100 gram hele boerenkoolbladeren, in het seizoen te koop bij biowinkels
  • 50 gram pecannoten
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel komijnpoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en leg een stuk bakpapier op een bakplaat.
  • Doe alle stukjes pompoen in een bak en voeg de kaneel en 2 eetlepels ahornsiroop toe, hussel dit goed door elkaar en leg het aan een kant van de bakplaat.
  • Voeg aan dezelfde kom de spruitjes en komijn toe en hussel dit ook goed door elkaar. Leg aan de andere kant van de bakplaat.
  • Leg de blokjes pastinaak in het midden en schuif de plaat in de oven. Laat de groente in 20-25 minuten zacht en gaar worden. Draai de groentes wel halverwege een keer om.
  • Rooster ondertussen de pecannoten en de pompoenpitten 5 minuten in een droge koekenpan en zet apart.
  • Scheur de boerenkool in grove stukken. Doe de helft hiervan alvast in een grote schaal. Voeg de laatste 8 minuten de andere helft van de boerenkool toe aan de groente in de oven.
  • Voeg alle groente uit de oven toe aan de boerenkool in de salade schaal en voeg de laatste eetlepel ahorn siroop toe. Hussel goed met de pecannoten, pompoenpitten en cranberry's en serveer warm.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

2 reacties voeg reactie toe

  1. Dit ziet er superlekker uit! Zal het een beetje “anders” moeten aanpakken, want slechts een kleine oven, maar dit gerecht maak ik begin december, als mijn dochter in het land is. Ze houdt, net als ik, enorm van spruitjes, dus dit recept gaan we uitproberen! zeker weten 🙂

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept