De voorouders van de Surinamers komen uit Azië, Afrika, Amerika en Europa. Iedere bevolkingsgroep heeft de smakelijkste gerechten uit hun traditionele keuken toegevoegd aan de Surinaamse keuken. Geen wonder dat de Surinaamse keuken niet alleen divers, maar ook nog eens uitzonderlijk lekker is!

Zo ook dit broodje Surinaamse ‘kip’ dat op typische wijze gekruid en gemarineerd is. Dat niet vlees maar juist de kruiden en specerijen de smaak bepalen in gerechten als deze laat dit recept maar al te goed zien.

Dit is een recept uit ons Vegan Power Coachingsprogramma en het gelijknamige receptenboek Vegan Power.

Recept afdrukken

Broodje Surinaamse 'Kip'

Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2 personen
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

  • 1 bak veganistische kipstukjes
  • 2 tenen knoflook, in stukjes
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 theelepel garam masala kruiden
  • 1 theelepel sambal
  • 2 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 theelepel kokosbloesemsuiker
  • atjar tampoer (groente op zoetzuur) om erbij te serveren
  • 2 volkoren (pita) broodjes

Instructies

  • Bereid de kipstukjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Fruit de knoflook en ui samen met een beetje sojasaus in de pan. Voeg de garam masala, de sambal, de ketchup, de ketjap en de suiker toe. Voeg eventueel wat lepels water toe om de saus wat te verdunnen.
  • Doe dan de kipstukjes erbij en bak nog zo’n vijf minuten door. Verdeel de kip over de broodjes en serveer er wat atjar tjampoer bij.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

6 reacties voeg reactie toe

  1. Hmmmm, deze ga ik zeker maken dit weekend!!!
    Tnx Maik voor weer een heerlijk recept.

    Fijn weekend !!

  2. Ik vind de chocolade mousse erg lekker. Heel lekker door de kokossmaak. Een blijvertje.

  3. Knoflook en ui met sojasaus fruiten? Dat brandt bij mij gigantisch aan. En daarna ook nog ketjap toevoegen???
    Bedoelde je dan iets anders met sojasaus?
    Er zijn erg veel verschillende soorten sojasaus. Natuurlijk al de in Nederland beroemde Ketjap Manis en Asin en verder oa Tamari en Shoyu. Ik raad je aan iets specifieker te zijn bij het benoemen van de ingrediënten.

    • Hey Lizette, het is belangrijk dat je het vuur heel laag zet als je gaat fruiten anders brandt het inderdaad aan. Als je merkt dat de pan droog wordt kun je ook een klein beetje water toevoegen. En wij gebruiken gewoon sojasaus (Shoyu van het merk Terrasana).

  4. hai,
    waarom gebruik je het woord ; verdomd ? in de aanhef naar je recept ?
    jammer .
    daarmee gebruik je een vervelend vloek woord . het voegt niets toe aan je recept .. het woord is makkelijk te vervangen door een ander woord , . . zonder dat je vloekt en Gods naam misbuikt .

    • Het is niet mijn bedoeling om mensen te beledigen maar dat is hoe ik praat en schrijf. Als je daar niet van gediend bent even goede vrienden natuurlijk maar dan kun je beter een andere website gaan volgen waar ze dit niet doen.

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept