De voorouders van de Surinamers komen uit Azië, Afrika, Amerika en Europa. Iedere bevolkingsgroep heeft de smakelijkste gerechten uit hun traditionele keuken toegevoegd aan de Surinaamse keuken. Geen wonder dat de Surinaamse keuken niet alleen divers, maar ook nog eens uitzonderlijk lekker is!

Zo ook dit broodje Surinaamse ‘kip’ dat op typische wijze gekruid en gemarineerd is. Dat niet vlees maar juist de kruiden en specerijen de smaak bepalen in gerechten als deze laat dit recept maar al te goed zien.

Dit is een recept uit mijn gloednieuwe Vegan Coachingsprogramma dat binnenkort gelanceerd wordt.

Recept Afdrukken
Broodje Surinaamse 'Kip'
Broodje surinaamse kip-vierkant
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 bak veganistische kipstukjes
  • 2 tenen knoflook, in stukjes
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 theelepel garam masala kruiden
  • 1 theelepel sambal
  • 2 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 theelepel kokosbloesemsuiker
  • atjar tampoer (groente op zoetzuur) om erbij te serveren
  • 2 volkoren (pita) broodjes
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 bak veganistische kipstukjes
  • 2 tenen knoflook, in stukjes
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 theelepel garam masala kruiden
  • 1 theelepel sambal
  • 2 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 theelepel kokosbloesemsuiker
  • atjar tampoer (groente op zoetzuur) om erbij te serveren
  • 2 volkoren (pita) broodjes
Broodje surinaamse kip-vierkant
Instructies
  1. Bereid de kipstukjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Fruit de knoflook en ui samen met een beetje sojasaus in de pan. Voeg de garam masala, de sambal, de ketchup, de ketjap en de suiker toe. Voeg eventueel wat lepels water toe om de saus wat te verdunnen.
  3. Doe dan de kipstukjes erbij en bak nog zo’n vijf minuten door. Verdeel de kip over de broodjes en serveer er wat atjar tjampoer bij.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

1 reactie antwoord

  1. Hmmmm, deze ga ik zeker maken dit weekend!!!
    Tnx Maik voor weer een heerlijk recept.

    Fijn weekend !!

Laat een reactie achter