Ga terug
Recept afdrukken

Gegrilde Spruitjes Salade

Bereidingstijd 20 minuten
Passieve tijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 2 personen
Bijzonderheden Glutenvrij, Veganistisch

Ingrediënten

  • 200 gram spruitjes, gehalveerd
  • ½ pompoen, in kleine blokjes
  • 1 grote pastinaak, in kleine blokjes
  • 2 eetlepels cranberry's
  • 100 gram hele boerenkoolbladeren, in het seizoen te koop bij biowinkels
  • 50 gram pecannoten
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel komijnpoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en leg een stuk bakpapier op een bakplaat.
  • Doe alle stukjes pompoen in een bak en voeg de kaneel en 2 eetlepels ahornsiroop toe, hussel dit goed door elkaar en leg het aan een kant van de bakplaat.
  • Voeg aan dezelfde kom de spruitjes en komijn toe en hussel dit ook goed door elkaar. Leg aan de andere kant van de bakplaat.
  • Leg de blokjes pastinaak in het midden en schuif de plaat in de oven. Laat de groente in 20-25 minuten zacht en gaar worden. Draai de groentes wel halverwege een keer om.
  • Rooster ondertussen de pecannoten en de pompoenpitten 5 minuten in een droge koekenpan en zet apart.
  • Scheur de boerenkool in grove stukken. Doe de helft hiervan alvast in een grote schaal. Voeg de laatste 8 minuten de andere helft van de boerenkool toe aan de groente in de oven.
  • Voeg alle groente uit de oven toe aan de boerenkool in de salade schaal en voeg de laatste eetlepel ahorn siroop toe. Hussel goed met de pecannoten, pompoenpitten en cranberry's en serveer warm.