Go Back
Recept afdrukken

Gegrilde Spruitjes Salade

Bereidingstijd 20 minuten
Passieve tijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 2 personen
Bijzonderheden Glutenvrij, Veganistisch

Ingrediënten

  • 200 gram spruitjes, gehalveerd
  • ½ pompoen, in kleine blokjes
  • 1 grote pastinaak, in kleine blokjes
  • 2 eetlepels cranberries
  • 100 gram hele boerenkoolbladeren, in het seizoen te koop bij biowinkels
  • 50 gram pecannoten
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en leg op een bakplaat een stuk bakpapier.
  • Doe alle stukjes pompoen in een grote kom en voeg de kaneel en twee eetlepels ahornsiroop toe, hussel dit goed door elkaar en leg het aan een kant van de bakplaat.
  • Voeg nu de spruitjes toe aan dezelfde kom en voeg hier de komijn aan toe en hussel dit ook goed door elkaar. Leg dit aan de andere kant van de bakplaat.
  • Leg de pastinaak stukjes in het midden en schuif de plaat in de oven. Laat de groente in 20-25 minuten zacht en gaar worden. Draai wel halverwege de groentes een keer om.
  • Rooster de pecannoten en de pompoenpitten in een droge koekenpan voor vijf minuten en zet dit apart.
  • Scheur de boerenkool in grove stukken. Doe de helft hiervan alvast in een grote salade schaal. Voeg de andere helft de laatste 8 minuten toe aan de groente in de oven.
  • Voeg alle groente uit de oven toe bij de rest van de boerenkool in de salade schaal en voeg de laatste eetlepel ahorn siroop toe. Hussel goed met de pecannoten, de pompoenpitten en de cranberries. Serveer warm.