Bonen zijn ontzettend veelzijdig en echt een must in de veganistische keuken. Je kunt er niet alleen lekkere salades mee maken, maar ze doen het ook zo goed in een soep, of zoals in dit recept, als basis voor deze balletjes.
Alle balletjes die je over hebt, kun je gemakkelijk invriezen, of je serveert ze
bij een pasta (bijvoorbeeld de pasta met gegrilde aubergine uit ons gratis dagmenu).
Dit is een van de 100 recepten uit ons boek Vegan Power. Interesse? Klik hier om het boek te bestellen.
Broodje Bal met BBQ Saus & Verse Peterselie
Ingrediënten
VOOR DE BALLETJES
- 400 gram gekookte kikkererwten (1 blik)
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 80 gram paneermeel
- 2 eetlepels gehaktkruiden
- 30 gram edelgist
- 2 eetlepels lijnzaad
- 100 ml water
- 2 eetlepels mosterd
- 1 theelepel ketjap
- 1 eetlepel ketchup
OVERIGE INGREDIËNTEN
- volkoren broodjes
- barbecuesaus
- klein handje verse peterselie
Instructies
- Zet de oven aan op 180°C.
- Mix alle ingrediënten voor de balletjes in een keukenmachine of blender. Draai balletjes van de mix. Houd ze wel wat klein, anders krijg je ze niet gaar. En ja, je handen worden vies en plakkerig.
- Bak de balletjes kort in een droge koekenpan tot ze een bruin korstje krijgen.
- Leg ze op een ovenschaal met bakpapier en bak ze in de oven nog eens 30 minuten tot ze gaar zijn.
- Snij een broodje open, doe er een aantal balletjes in, besmeer rijkelijk met barbecuesaus en garneer met verse peterselie.
Lekker, gemakkelijk, goedkoop en last but not least ZONDER DIERENLEED. Wat wil je nog meer ?
Hartelijk dank voor dit hartelijk recept.
Zo is het Rita!