Oké mannen. Deze is voor jullie. Als je een partner hebt is dit het recept dat je gaat maken op zondagochtend. Verras je partner met dit ontbijt, zet er een goede bak koffie bij en kijk desnoods een aflevering van je favoriete serie.

Wat er na het ontbijt gebeurt hoeven we denk ik niet uit te leggen 😉

Dit is een van de 60 recepten uit ons boek De Vegan Revolutie. Interesse? Klik hier om het boek te bestellen.

Recept afdrukken

Sweet Sunday Pancakes

Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 6 pannenkoeken
Gang Dessert, Lunch, Nagerecht, Ontbijt
Bijzonderheden Notenvrij, Olievrij, Sojavrij, Suikervrij

Ingrediënten

  • 120 gram 7-granen vlokken
  • 120 gram volkoren meel
  • 2 eetlepels kokosrasp
  • 20 gram lijnzaad
  • 800 ml plantaardige melk of water
  • snufje zout

optioneel als beleg

  • 100% pure pindakaas
  • banaan
  • gojibessen
  • kokosrasp
  • ahornsiroop
  • walnoten

Instructies

  • Combineer de 7-granen vlokken, het volkoren meel, de kokosrasp, de lijnzaad, de plantaardige melk en het zout in een blender en blend tot een glad geheel. Giet het beslag vervolgens over in een grote kom.
  • Schep een pollepel beslag zonder olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak op middellaag vuur een zijde van de pannenkoek gaar. Met een spatel kun je vervolgens de pannenkoek losmaken van de pan. Als de pannenkoek groot is kun je hem het beste omdraaien door hem met de pan in de lucht te gooien en weer op te vangen. Als de pannenkoek wat kleiner is kun je hem met de spatel omdraaien zonder dat de pannenkoek breekt. 
  • Bak nu de andere kant gaar en herhaal dit totdat je beslag op is. 
  • Beleg de pannenkoek vervolgens met ingrediënten naar keuze. Onze tip is om hem eerst met pindakaas te besmeren en er dan wat plakjes banaan op te doen. Vervolgens verdeel je een handje gojibessen, een beetje kokosrasp, walnoten en wat druppels ahornsiroop over de pannenkoek. 

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

3 reacties voeg reactie toe

  1. Klinkt goed, kan ik de kokosrasp ook weglaten, ik neem aan dat het lijnzaad voor de binding dient? Waar vind ik die granenvlokken? Is het ok als ik gebroken lijnzaad gebruik of mis ik dan de bindende werking?

    • Ja hoor de kokosrasp is alleen voor de smaak en kun je weglaten. De lijnzaad zorgt inderdaad voor wat binding. Hele lijnzaad is ok, mits je een blender gebruikt anders kun je beter gebroken lijnzaad gebruiken. De granenvlokken vind je in elke grote supermarkt of biowinkel. Je kunt bijvoorbeeld deze kopen. Je kunt het ook vervangen voor eenzelfde hoeveelheid meel, havermout of andere granenvlokken naar keuze.

  2. Het deeg is heel dik! En veel. Klopt de verhouding wel? Ik heb alpro soya melk gebruikt. Zou het daardoor komen.
    Tot nu een flop 🙁
    Linda

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept