Ga terug
Recept afdrukken

Broodje Bal met BBQ Saus & Verse Peterselie

Bereidingstijd 15 minuten
Passieve tijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 20 balletjes
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Broodbeleg, Diner, Hoofdgerecht, Lunch, Snack, Tussendoortje
Bijzonderheden Notenvrij, Olievrij, Sojavrij, Suikervrij

Ingrediënten

VOOR DE BALLETJES

  • 400 gram gekookte kikkererwten (1 blik)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 80 gram paneermeel
  • 2 eetlepels gehaktkruiden
  • 30 gram edelgist
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 100 ml water
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 theelepel ketjap
  • 1 eetlepel ketchup

OVERIGE INGREDIËNTEN

  • volkoren broodjes
  • barbecuesaus
  • klein handje verse peterselie

Instructies

  • Zet de oven aan op 180°C.
  • Mix alle ingrediënten voor de balletjes in een keukenmachine of blender. Draai balletjes van de mix. Houd ze wel wat klein, anders krijg je ze niet gaar. En ja, je handen worden vies en plakkerig.
  • Bak de balletjes kort in een droge koekenpan tot ze een bruin korstje krijgen.
  • Leg ze op een ovenschaal met bakpapier en bak ze in de oven nog eens 30 minuten tot ze gaar zijn.
  • Snij een broodje open, doe er een aantal balletjes in, besmeer rijkelijk met barbecuesaus en garneer met verse peterselie.