Zuurkool is misschien niet het meest favoriete ingrediënt van veel mensen.

In deze ovenschotel komt de zure kool echter het beste tot zijn recht. Dit komt door de zoete rozijnen en de hartige vegan bacon.

Het is een perfect gerecht om te maken als je (vlees)eters over krijgt omdat het lekker voedzaam is, makkelijk is om te maken en de ingrediënten herkenbaar zijn voor veel mensen.

De zuurkoolschotel is de volgende dag overigens nog smaakvoller omdat alle ingrediënten dan goed op elkaar zijn ingewerkt.

Recept Afdrukken
Zuurkool Schotel Met Kruimige Aardappelen en Vegan Bacon
Maaltijd Diner
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 pakje zuurkool
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 2 pastinaken
  • 200 gram rozijnen
  • 1 pakje vegetarische bacon blokjes De bacon van de Vegetarische Slager is vegan
  • 1 el garam masala kruiden
  • 1 scheutje plantaardige melk
  • peper en zout naar smaak
  • 1 zakje vegan kaas optioneel
Maaltijd Diner
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 pakje zuurkool
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 2 pastinaken
  • 200 gram rozijnen
  • 1 pakje vegetarische bacon blokjes De bacon van de Vegetarische Slager is vegan
  • 1 el garam masala kruiden
  • 1 scheutje plantaardige melk
  • peper en zout naar smaak
  • 1 zakje vegan kaas optioneel
Instructies
  1. Snijd de aardappels en pastinaak met schil in stukjes en zet ze in ruim water op het vuur en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3. Verdeel ondertussen de zuurkool in een ovenschaal en bestrooi dit met de garam masala kruiden en de rozijnen.
  4. Bak de bacon blokjes 10 minuten op middelmatig vuur in wat sojasaus of water totdat ze iets gebakken zijn. Verdeel ook de bacon over de zuurkool.
  5. Zodra de aardappelen en pastinaak gaar zijn giet je ze af, stamp je ze fijn en voeg je plantaardige melk, peper en zout naar smaak toe.
  6. Smeer de gestampte aardappelen en pastinaak over de zuurkool uit, bestrooi het eventueel met wat vegan kaas en zet dit 30 minuten in de oven op 200 °C totdat er net een mooi bruin korstje op komt.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

Laat een reactie achter