Ga terug
Recept afdrukken

Zuurkool Schotel Met Kruimige Aardappelen en Vegan Bacon

Bereidingstijd 30 minuten
Passieve tijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 4 personen
Gang Diner
Bijzonderheden Glutenvrij, Notenvrij, Olievrij, Sojavrij, Suikervrij

Ingrediënten

  • 1 pakje zuurkool
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 2 pastinaken
  • 200 gram rozijnen
  • 1 pakje veganistische bacon blokjes
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1 scheutje plantaardige melk
  • peper en zout naar smaak
  • 1 zakje vegan kaas, optioneel
  • 1 eetlepel plantaardige boter, optioneel

Instructies

  • Snijd de aardappels en pastinaak met schil in stukjes en zet ze in ruim water op het vuur en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verdeel ondertussen de zuurkool in een ovenschaal en bestrooi dit met de garam masala kruiden en de rozijnen.
  • Bak de bacon blokjes 10 minuten op middelmatig vuur in wat sojasaus of water totdat ze iets gebakken zijn. Verdeel ook de bacon over de zuurkool.
  • Zodra de aardappelen en pastinaak gaar zijn giet je ze af, stamp je ze fijn en voeg je plantaardige melk, boter, peper en zout naar smaak toe.
  • Smeer de gestampte aardappelen en pastinaak over de zuurkool uit, bestrooi het eventueel met wat vegan kaas en zet dit 30 minuten in de oven op 200 °C totdat er net een mooi bruin korstje op komt.