Oke, I get it. Je bent dol op zoete tussendoortjes en je wilt dat niet opgeven. Had ik gezegd dat vegans geen zoete tussendoortjes kunnen eten dan?

Hell no!

Door te kiezen voor natuurlijke suikers kun je heel goed verantwoorde snacks en tussendoortjes maken, zoals deze overheerlijke kokosballetjes.

Vergeet de Snickers, Marsen, Twixen en al die andere rotzooi. Dit zijn de snacks die je wilt eten. Ze zijn niet alleen vele malen lekkerder, ze zijn ook nog eens voedzaam én laten je bloedsuikerspiegel niet crashen.

Recept Afdrukken
Kokosballetjes met Dadels en Noten
Maaltijd Snack
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 10 minuten
Porties
balletjes
Ingrediënten
  • 200 gram gemengde noten
  • 200 gram medjoul dadels
  • 50 gram pindakaas
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 2 eetlepels rauwe cacao
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • geraspte kokos
Maaltijd Snack
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 10 minuten
Porties
balletjes
Ingrediënten
  • 200 gram gemengde noten
  • 200 gram medjoul dadels
  • 50 gram pindakaas
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 2 eetlepels rauwe cacao
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • geraspte kokos
Instructies
  1. Doe alle ingrediënten behalve de kokos en dadels in de keukenmachine. Zorg ervoor dat de noten helemaal fijn tot bijna een pasta gehakt worden. Grote kans dat je af en toe de noten even moet losscheppen in de machine. Voeg de dadels toe en zet de machine weer aan totdat het een groot plakkerig geheel wordt.
  2. Strooi de kokos uit over een bord en draai kleine balletjes van het noten-dadel mengsel. Rol de balletjes door de kokos en genieten maar.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

Laat een reactie achter