Dit gerecht is ideaal voor de vleeseters die nog in de overgangsfase zitten. Krijg je dus vleeseters over de vloer? Maak dan dit gerecht en zeg niks. Wedden dat ze niet doorhebben dat het vegan is?

Maar ook voor de doorgewinterde Vegan is dit gerecht heerlijk om te maken. Het is hartig, zoet, snel te maken en vult als een malle.

Dit is een van de 60 recepten uit ons boek De Vegan Revolutie. Interesse? Klik hier om het boek te bestellen.

Recept afdrukken

Geurige Couscous Salade met Zonnebloempitworstjes

Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
Gang Bijgerecht, Diner, Hoofdgerecht, Salade
Bijzonderheden Olievrij, Sojavrij, Suikervrij

Ingrediënten

  • 300 gram onbereide couscous
  • 450 ml groentebouillon, hou een paar scheutjes over
  • 300 gram zonnebloempitworstjes, het recept kun je hier vinden. Weinig tijd? Koop dan een vleesvervanger
  • 3 eetlepels water
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel gemalen kardemom
  • ¼ theelepel cayennepeper, optioneel
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 300 gram bereide kikkererwten
  • 40 gram amandelen, geroosterd in een droge pan en grof gehakt
  • 40 gram abrikozen, in blokjes
  • 20 gram munt, grof gesneden
  • schil en sap van 1 citroen
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Maak de zonnebloempitworstjes volgens dit recept. Als de worstjes klaar zijn snij je ze in hapbare stukjes en zet je het apart. Als je een kant-en-klare vleesvervanger gebruikt is dit het moment om deze te bereiden volgens de instructies op de verpakking.
  • Doe het water in een pan met dikke bodem en zet het vuur middellaag. Voeg de kurkuma, de paprikapoeder, de kardemom en eventueel de cayennepeper toe en kook zachtjes 1 minuut totdat het een zachte, smeuïge pasta wordt. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak deze 1 minuut mee.
  • Zet het vuur hoger en voeg de kikkererwten met een paar scheutjes van de overgebleven bouillon toe. Kook binnen 2 – 3 minuten het vocht uit de pan op middelmatig vuur voordat je de gesneden vleesvervangers, amandelen en abrikozen toevoegt. Schep alles goed door elkaar en haal de pan van het vuur.
  • Combineer vervolgens het zonnebloempitworstjes en kikkererwten mengsel met de bereide couscous en voeg de munt en het citroensap en de citroenschil toe. Breng het op smaak met peper en zout.
  • Serveer het warm met een frisse salade als bijgerecht of vers gebakken roggebrood besmeerd met homemade hummus.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept