Wij eten thuis graag pannenkoekjes in de ochtend. Vooral onze kinderen zijn er dol op.

Maar om ze nu elke keer een zoete versie voor te schotelen, lijkt ons niet de meest gezonde keuze. Vandaar dat we deze hartige versie met je delen.

Pannenkoeken zijn al een feest, helemaal in de ochtend en door de spinazie krijg je ook meteen je eerste portie groente binnen. Driedubbel feest dus.

Dit is een van onze recepten uit ons boek De Vegan Revolutie. Interesse? Klik hier om het boek te bestellen.

Recept afdrukken

Spinazie Pannenkoekjes

Bereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 30 minuten
Porties 12 Stuks
Gang Ontbijt

Ingrediënten

  • 80 gram spinazie , vers of ingevroren
  • 110 gram kikkererwtenmeel 
  • 1 theelepel bakpoeder 
  • 200 ml water 
  • 1 theelepel komijnpoeder 
  • ½ ui , gesnipperd 
  • 2 eetlepels edelgist 

Garnering

  • Hummus   
  • Tomaat
  • Avocado
  • Za’atar 

Instructies

  • Maak een beslag door alle ingrediënten, behalve die voor de garnering in een ruime kom te doen en goed te roeren. 
  • Zet een grote koekenpan op het vuur en bak kleine pannenkoeken van het beslag. 
  • Deze pannenkoeken zijn heel lekker met hummus, tomaat, avocado en wat za’atar. 

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept