De Italiaanse keuken leent zich goed voor veganistisch eten zoals deze Snelle Pasta Salade maar eens laat zien. De smaak van pasta, pesto, verse basilicum en geroosterde pijnboompitten is alsof er een engeltje op je tong aan het piesen is.

Pesto is van zichzelf niet plantaardig (er zit Parmezaan in) dus maak je eigen variant of koop deze bij de Albert Heijn.

Deze snelle pasta salade is overigens super veelzijdig. Je kunt ‘m eten als diner, maar hij doet het ook goed om als lunch mee te nemen naar je werk, als bijgerecht naar een (non-vegan) BBQ of als picknick gerecht.

Deel ‘m met anderen en laat proeven hoe lekker plantaardig eten kan zijn!

Recept Afdrukken
Snelle Pasta Salade
Snelle-Pastasalade-vierkant
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 300 gram volkoren fusilli pasta
  • 135 gram vegan pesto
  • 250 gram cherry tomaatjes, in kwarten gesneden
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 1 goede scheut balsamico azijn
  • 2 eetlepels oregano
  • 1 handvol verse basilicum
  • 80 gram rucola
  • 100 gram pijnboompitten
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 300 gram volkoren fusilli pasta
  • 135 gram vegan pesto
  • 250 gram cherry tomaatjes, in kwarten gesneden
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 1 goede scheut balsamico azijn
  • 2 eetlepels oregano
  • 1 handvol verse basilicum
  • 80 gram rucola
  • 100 gram pijnboompitten
Snelle-Pastasalade-vierkant
Instructies
  1. Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat ze mooi goudbruin zijn. Schud wel regelmatig de pan om verbranding te voorkomen.
  2. Spoel de beetgare pasta af met koud water, doe het terug in de pan en meng het met de pesto.
  3. Doe de pasta met pesto in een mooie schaal, voeg de rest van de ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar. Eet smakelijk!

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

4 reacties voeg reactie toe

  1. Prima recept natuurlijk .
    Van de zomer was ik op een groepsvakantie en daar werd ‘vegetarisch’ gekookt. Dwz gewoon een week maaltijden zonder vlees. En zonder vleesvervangers (en dan bedoel ik niet per se die kant en klare) maar ik had toch het idee dat ik voedingsstoffen tekort kwam. Waar zitten die in in deze vegan salade?
    Voor mij als PDS patient is het sowieso altijd lastig omdat ik bonen, soja en ook deels noten en paddestoelen slecht verdraag.

    • Hi Yayo,

      Wat dacht je van vitamine C en ijzer in de groene bladgroente rucola en basilicum in dit gerecht? of de vezels in de volkoren pasta? Kalium in de tomaten?

      In alle ingredienten in dit gerecht vind je vitamines en mineralen. Zolang je gevarieerd eet en zoveel mogelijk volwaardig, kom je niets te kort.

Laat Een Reactie Achter