Wat is een leven zonder hummus? Of je nou vegan bent of niet, ik ken maar weinig mensen die hummus niet lekker vinden. Naast de klassieke variant zoals deze kun je eindeloos variëren.

Een van mijn favoriete varianten is rode bieten hummus. De rode biet geeft een zoet smaakje af aan de hummus en persoonlijk ben ik daar dol op.

Naast de zoete hint krijgt de hummus er ook een mooi kleurtje van. Lekker om als dip te gebruiken met wat wortel, bleekselderij of vers afgebakken volkoren pita!

Recept Afdrukken
Rode Bieten Hummus
Rode-Bieten-Hummus-vierkant
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 10 minuten
Porties
bakje
Ingrediënten
  • 2 tenen knoflook
  • 180 gram tahina
  • 60 ml citroensap
  • 60 ml water
  • 150 gram kikkererwten
  • 1 grote gekookte rode biet
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 mespunt cayennepeper
  • snufje zout
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 10 minuten
Porties
bakje
Ingrediënten
  • 2 tenen knoflook
  • 180 gram tahina
  • 60 ml citroensap
  • 60 ml water
  • 150 gram kikkererwten
  • 1 grote gekookte rode biet
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 mespunt cayennepeper
  • snufje zout
Rode-Bieten-Hummus-vierkant
Instructies
  1. Snij de knoflook en rode biet fijn. Doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine. Mix totdat het een gladde massa is.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

Laat een reactie achter