Wat is een leven zonder hummus? Of je nou vegan bent of niet, ik ken maar weinig mensen die hummus niet lekker vinden. Naast de klassieke variant zoals deze kun je eindeloos variëren.

Een van mijn favoriete varianten is rode bieten hummus. De rode biet geeft een zoet smaakje af aan de hummus en persoonlijk ben ik daar dol op.

Naast de zoete hint krijgt de hummus er ook een mooi kleurtje van. Lekker om als dip te gebruiken met wat wortel, bleekselderij of vers afgebakken volkoren pita!

Recept afdrukken

Rode Bieten Hummus

Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 1 bakje
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

 • 2 tenen knoflook
 • 180 gram tahina
 • 60 ml citroensap
 • 60 ml water
 • 150 gram kikkererwten
 • 1 grote gekookte rode biet
 • 1 theelepel komijnpoeder
 • 1 mespunt cayennepeper
 • snufje zout

Instructies

 • Snij de knoflook en rode biet fijn. Doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine. Mix totdat het een gladde massa is.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

4 reacties voeg reactie toe

 1. Ik heb er ruim een half pak biologische gekookte bieten doorgedaan, het hele blik kikkererwten (dus 265g), het kikkererwten vocht ipv water (de zgn aquafaba dus). Maar heel teleurstellend: ik proef alleen maar sesam en de boel is ook niet gezellig gekleurd door de bieten. Dat laatste komt wellicht doordat ik biologische bieten heb gebruikt. Maar kloppen jouw verhoudingen wel? Ik ga dit in drieën delen, invriezen en steeds een deel gebruiken als basis voor nieuwe hummus, en dan zal ik dus vooral géén extra tahin toevoegen. Maar waar gaat dit fout? Ligt de fout bij mij of bij dit recept?

  • Hoi Myra, ik heb geen idee waar het mis gaat maar wij maken en bedenken al onze recepten zelf en dit waren de verhoudingen die we hebben gebruikt voor dit recept (en voor de foto die je ziet) .

   Uiteraard zijn de recepten een leidraad en kun je er altijd vanaf wijken als je iets niet lekker vindt. Uiteindelijk heeft iedereen een andere smaak. Succes!

 2. Voor mij lijkt dit wel heel veel tahin, ik gebruik meestal maar 1 eetlepel maar smaken verschillen.

  • Het recept staat zeker niet in steen geschreven dus pas het aan zoals jij het lekker vindt 🙂

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept