Voor mijn vegantijdperk was shoarma altijd een van mijn favoriete gerechten. Man, wat kon ik daar van genieten. Een vers afgebakken pitabroodje volgestopt met shoarmavlees en een immens sterke knoflooksaus.
Een broodje shoarma was ook altijd het toetje na een avondje stappen en nee, mijn moeder kon dat de ochtend erna niet altijd waarderen als ze m’n kamer binnenkwam 🙂
Toen ik ervoor koos om geen vlees meer te eten dacht ik dat mijn shoarmadagen voorgoed geteld waren. Totdat ik de vegan shoarma van de Vegetarische Slager ontdekte. Na het proberen van onderstaand recept hoef ik niks meer uit te leggen denk ik:
Broodje Shoarma met Zelfgemaakte Knoflooksaus
Ingrediënten
- 2 pakjes vegan shoarmastukjes
- 4 volkoren pitabroodjes
- 75 gram gemengde sla
- 100 gram cherrytomaten, gehalveerd
Instructies
- Bak de shoarma reepjes in een droge koekenpan tot ze knapperig zijn.
- Voeg alle ingrediënten voor de knoflooksaus in een bakje en meng goed. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Snij het pitabroodje open en doe er wat sla in, vervolgens wat tomaat en schep hier een lepel shoarma op. Garneer met lekker veel saus.
Ik zou over de shoarma Techina doen zoals in het Midden Oosten gebruikelijk. Tahin gemengd met knoflook en citroensap en met water verdunnen. En oh ja natuurlijk zout naar smaak erin.
Er staat een link bij om vegan mayonaise te maken, maar er komt niets tevoorschijn en ik kan het op de site ook niet vinden.
Ah excuus, dat recept staat inderdaad niet op de site. Je kunt in dat geval een vegan mayo uit de supermarkt gebruiken.