Dit gerecht smaakt het lekkerst op een warme zomerdag maar deze frisse quinoa salade kan eigenlijk in elk seizoen gegeten worden.

Naast dat de salade vullend, lekker en gezond is, zit ‘ie ook nog boordevol eiwitten. Twintig gram per portie maar liefst! Wie zei dat je dierlijk voedsel nodig had voor eiwitten?

Recept afdrukken

Rauwe Quinoa Salade met Radijs

Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 personen
Gang Lunch
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

Voor de salade

  • 1 stam broccoli, in kleine roosjes
  • 350 gram quinoa, gekookt
  • 30 gram verse platte peterselie, fijn gesneden
  • 30 gram verse munt, fijn gesneden
  • 150 gram tomaten in kleine stukjes
  • ½ komkommer in kleine stukjes
  • ½ ui, gesnipperd
  • 8 radijsjes, in dunne plakjes
  • sap van 1 citroen

Voor de dressing

  • 120 gram tahin
  • sap van een halve citroen
  • 100 ml water
  • 15 gram basilicum, kleingesneden
  • 15 gram verse platte peterselie, fijn gesneden
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 2 theelepels gedroogde dille

Instructies

  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar
  • Doe de broccoli (rauw) in de keukenmachine en pulseer totdat je grove maar kleine stukjes hebt.
  • Maak de keukemachinen schoon en stop er vervolgens alle ingrediënten in voor de dressing en meng totdat er een mooie gladde massa ontstaat.
  • Meng vervolgens de dressing met de quinoa en de rest van de ingrediënten voor de salade. Eet smakelijk!

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

3 reacties voeg reactie toe

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept