Dit gerecht smaakt het lekkerst op een warme zomerdag maar deze frisse quinoa salade kan eigenlijk in elk seizoen gegeten worden.
Naast dat de salade vullend, lekker en gezond is, zit ‘ie ook nog boordevol eiwitten. Twintig gram per portie maar liefst! Wie zei dat je dierlijk voedsel nodig had voor eiwitten?
Rauwe Quinoa Salade met Radijs
Ingrediënten
Voor de salade
- 1 stam broccoli, in kleine roosjes
- 350 gram quinoa, gekookt
- 30 gram verse platte peterselie, fijn gesneden
- 30 gram verse munt, fijn gesneden
- 150 gram tomaten in kleine stukjes
- ½ komkommer in kleine stukjes
- ½ ui, gesnipperd
- 8 radijsjes, in dunne plakjes
- sap van 1 citroen
Voor de dressing
- 120 gram tahin
- sap van een halve citroen
- 100 ml water
- 15 gram basilicum, kleingesneden
- 15 gram verse platte peterselie, fijn gesneden
- 1 eetlepel agavesiroop
- 2 theelepels gedroogde dille
Instructies
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar
- Doe de broccoli (rauw) in de keukenmachine en pulseer totdat je grove maar kleine stukjes hebt.
- Maak de keukemachinen schoon en stop er vervolgens alle ingrediënten in voor de dressing en meng totdat er een mooie gladde massa ontstaat.
- Meng vervolgens de dressing met de quinoa en de rest van de ingrediënten voor de salade. Eet smakelijk!
Waarom noem je dit rauwe quinoa salade? De quinoa word toch gekookt.
Klopt, maar de rest is wel rauw 🙂
lijkt mij lekker….