Als je in Nederland of België woont dan ontkom je niet aan herfstachtige dagen. En nee, hiervoor hoeft het niet daadwerkelijk herfst te zijn. Ook in de zomer komen dit soort dagen voor.

En wat doe je op die dagen? Jawel, lekker binnen blijven en warme thee drinken!

Maar bij die thee hoort wel een goede snack. Deze appel-fruitflappen zijn precies wat je zoekt en ze zijn 100% plantaardig. Komt dat even goed uit 🙂

Recept afdrukken

Appel Fruit Flappen

Bereidingstijd 10 minuten
Passieve tijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 7 flappen
Gang Snack
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 125 gram rood fruit, bijvoorbeeld kersen, mag diepvriesfruit zijn
  • 1 eetlepel (dadel)suiker
  • 7 velletjes vegan (volkoren) bladerdeeg

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170°C en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  • Schil de appel en snij deze in kleine blokjes en meng ze met de ahornsiroop en de kaneel.
  • Zet eventueel ander fruit voor de vulling klaar.
  • Leg nu een velletje bladerdeeg op de bakplaat en verdeel een volle eetlepel appel/kaneel mengsel op een helft van het bladerdeeg. Vouw hem diagonaal dicht en druk de randen met een vork goed aan elkaar.
  • Herhaal dit met de andere velletjes totdat het appelmengsel en het fruit op zijn.
  • Zet de bakplaat 20 minuten in de oven.
  • Optioneel: smeer de flappen in met een beetje plantaardige melk en strooi er wat (dadel)suiker overheen.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

9 reacties voeg reactie toe

  1. goedemorgen Maik jou appel fruit flappen zien er appetijtelijk uit.ga ze klaarmaken voor bij het kerstmenu. dankje wel voor het delen van het recept

  2. WoW Maik,

    Deze flappen zien er overheerlijk uit!!!
    Deze wil ik ook gaan maken.
    Bedankt voor dit recept.

    Fijn weekend !

  3. Deze ga ik ook maken,ik had de flapper al Vaker gemaakt maar nooit veganistisch,maar ze zien er heerlijk uit.

  4. volgens mij moet er bij de appelflappen maar een theelepeltje kaneel in, of toch een eetlepel?

    • Wij doen een eetlepel, maar als dat voor jou teveel is kun je prima een theelepel doen.

    • In de reguliere supermarkt. Het reguliere bladerdeeg van bijv. Koopmans is vegan (op basis van margarine). De volkoren variant ben ik tot nu toe alleen nog in de biowinkel tegengekomen.

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept