De tijden van het grijpen naar een Mars, Snickers of Twix zijn voorbij met deze voedzame Raw Hennep Pindakaas Bars.

Ze bevatten veel calorieën en vullen daarom heel snel, ideaal als je jouw snacktrek wilt stillen dus.

Voor een nóg gezondere variant vervang je de kokosolie door eenzelfde hoeveelheid pindakaas (dus 120 gram extra pindakaas).

Recept Afdrukken
Raw Hennep Pindakaas Bars
Raw-Hennep-Pindakaas-Bars-vierkant
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 45 minuten
Porties
bars
Ingrediënten
  • 300 gram havermout
  • 50 gram hennepzaad
  • 50 gram chiazaad
  • 25 gram lijnzaad
  • 100 gram amandelen
  • 120 ml ahornsiroop
  • 175 gram ongezoete appelmoes
  • 175 gram pure pindakaas
  • 120 ml kokosolie gesmolten of vloeibaar
  • 1 ½ theelepel vanille extract
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 45 minuten
Porties
bars
Ingrediënten
  • 300 gram havermout
  • 50 gram hennepzaad
  • 50 gram chiazaad
  • 25 gram lijnzaad
  • 100 gram amandelen
  • 120 ml ahornsiroop
  • 175 gram ongezoete appelmoes
  • 175 gram pure pindakaas
  • 120 ml kokosolie gesmolten of vloeibaar
  • 1 ½ theelepel vanille extract
Raw-Hennep-Pindakaas-Bars-vierkant
Instructies
  1. Doe het lijnzaad en de amandelen in een keukenmachine en maal totdat de amandelen in kleine stukjes zijn.
  2. Combineer een grote mengkom alle droge ingrediënten met elkaar (havermout, hennepzaad, chiazaad, gemalen lijnzaad, gemalen amandelen).
  3. Combineer in een middelgrote kom alle natte ingrediënten met elkaar (ahornsiroop, appelmoes, pindakaas, kokosolie, vanille extract).
  4. Neem nu het natte mengsel en combineer dit in de grote mengkom met droge ingrediënten. Roer alles goed door elkaar heen totdat je een mooie plakkerige massa hebt.
  5. Schep het mengsel in een 20 x 20 cm glazen schaal (een andere vorm of schaal kan ook) en druk het mengsel stevig aan.
  6. Zet de schaal 45 minuten in de vriezer om het op te laten stijven.
  7. Zodra het mengsel opgestijfd is haal je het uit de vriezer en snij je het in gelijkvormige of vierkante bars.
  8. Eet de bars gelijk op of bewaar ze in een vershoudbakje in de koelkast. De bars worden wat zachter buiten de koelkast dus hou daar rekening mee als je ze to-go meeneemt. Geniet ervan!

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

Laat een reactie achter