De tijden van het grijpen naar een Mars, Snickers of Twix zijn voorbij met deze voedzame Raw Hennep Pindakaas Bars.

Ze bevatten veel calorieën en vullen daarom heel snel, ideaal als je jouw snacktrek wilt stillen dus.

Recept afdrukken

Raw Hennep Pindakaas Bars

Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 16 bars
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

  • 300 gram havermout
  • 50 gram hennepzaad
  • 50 gram chiazaad
  • 25 gram lijnzaad
  • 100 gram amandelen
  • 120 ml ahornsiroop
  • 175 gram ongezoete appelmoes
  • 300 gram pure pindakaas
  • 1 ½ theelepel vanille extract

Instructies

  • Doe het lijnzaad en de amandelen in een keukenmachine en maal totdat de amandelen in kleine stukjes zijn.
  • Doe alle droge ingrediënten (havermout, hennepzaad, chiazaad, gemalen lijnzaad, gemalen amandelen) samen in een grote mengkom.
  • Doe alle natte ingrediënten (ahornsiroop, appelmoes, pindakaas, vanille extract) samen in een middelgrote kom.
  • Neem nu het natte mengsel en voeg dit bij de droge ingrediënten in de grote mengkom. Roer alles goed door elkaar totdat je een mooie plakkerige massa hebt.
  • Schep het mengsel in een 20 x 30 cm glazen schaal (een andere vorm of schaal kan ook) en druk het mengsel stevig aan.
  • Zet de schaal 45 minuten in de vriezer om het op te laten stijven.
  • Zodra het mengsel opgestijfd is haal je het uit de vriezer en snij je het in gelijkvormige bars.
  • Eet de bars gelijk op of bewaar ze in een vershoudbakje in de koelkast. De bars worden wat zachter buiten de koelkast dus hou daar rekening mee als je ze meeneemt. Geniet ervan!

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

6 reacties voeg reactie toe

    • Hi Myra, nee dit is niet hetzelfde.
      Hennepzaden zijn wit/groen van kleur en lijnzaad is (meestal) donker bruin.
      Je kunt het beide in de grotere supermarkten vinden.

  1. Hoi, je hebt het over kokosolie, maar in het ingredientenlijstje staat helemaal geen kokos olie. Is de 300 gr pindakaas al inclusief 120 gram extra pindakaas als kokosolie vervanger?

    • Klopt, we hebben de olie helemaal uit het recept gehaald omdat het veel lekkerder en gezonder is om het met notenpasta te maken.

      Ik heb de tekst aangepast, bedankt voor het doorgeven!

  2. Hoi Maik

    Dat ziet er enorm lekker uit! Ik wil het graag uitproberen want we zijn dringend op zoek naar een gezond tussendoortje.

    1 vraagje: kan ik de bars ook in de koelkast laten opstijven? Hoe lang kan ik ze bewaren? En kan ik ze nadien gewoon in de diepvriezer leggen wanneer we niet alle bars meteen willen of kunnen opeten?

    Dankjewel! 🙂

    • Thanks :-D! Je kunt ze ook in de koelkast laten opstijven. Bewaren kan zeker twee weken – misschien zelfs langer. In de diepvries kun je ze helemaal lang bewaren. Zeker handig om ze daarin te leggen en alleen te pakken wat je nodig denkt te hebben.

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept