Ga terug
Recept afdrukken

Raw Hennep Pindakaas Bars

Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 16 bars
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

  • 300 gram havermout
  • 50 gram hennepzaad
  • 50 gram chiazaad
  • 25 gram lijnzaad
  • 100 gram amandelen
  • 120 ml ahornsiroop
  • 175 gram ongezoete appelmoes
  • 300 gram pure pindakaas
  • 1 ½ theelepel vanille extract

Instructies

  • Doe het lijnzaad en de amandelen in een keukenmachine en maal totdat de amandelen in kleine stukjes zijn.
  • Doe alle droge ingrediënten (havermout, hennepzaad, chiazaad, gemalen lijnzaad, gemalen amandelen) samen in een grote mengkom.
  • Doe alle natte ingrediënten (ahornsiroop, appelmoes, pindakaas, vanille extract) samen in een middelgrote kom.
  • Neem nu het natte mengsel en voeg dit bij de droge ingrediënten in de grote mengkom. Roer alles goed door elkaar totdat je een mooie plakkerige massa hebt.
  • Schep het mengsel in een 20 x 30 cm glazen schaal (een andere vorm of schaal kan ook) en druk het mengsel stevig aan.
  • Zet de schaal 45 minuten in de vriezer om het op te laten stijven.
  • Zodra het mengsel opgestijfd is haal je het uit de vriezer en snij je het in gelijkvormige bars.
  • Eet de bars gelijk op of bewaar ze in een vershoudbakje in de koelkast. De bars worden wat zachter buiten de koelkast dus hou daar rekening mee als je ze meeneemt. Geniet ervan!