Iedereen die weleens in Azië is geweest weet hoe verrukkelijk het streetfood daar is. Grote wokken en stomende pannen vind je op elke hoek van de straat en voor een habbekrats eet je de lekkerste gerechten.

Het grappige is dat veel van deze gerechten van zichzelf vaak al vegan zijn (net zoals zoveel van ons dagelijkse eten).

Bovendien zijn ze heel makkelijk én snel te maken. Zoals deze smakelijk Orientaalse Wok met Broccoli en Paksoi.

Eet smakelijk!

Recept Afdrukken
Orientaalse Wok met Broccoli en Paksoi
Orientaalse-Wok-vierkant
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 2 trosjes rijstnoedels
  • 1 broccoli, in kleine roosjes
  • 1 stukje van 1x1 cm gember, geschild en geraspt
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • ½ bos paksoi, in grove stukken gesneden
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 pakje Kipstuckjes v.d. Vegetarische Slager optioneel
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 2 trosjes rijstnoedels
  • 1 broccoli, in kleine roosjes
  • 1 stukje van 1x1 cm gember, geschild en geraspt
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • ½ bos paksoi, in grove stukken gesneden
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 pakje Kipstuckjes v.d. Vegetarische Slager optioneel
Orientaalse-Wok-vierkant
Instructies
  1. Zet een pan met ruim water op het vuur. Zodra het kookt, zet het vuur iets lager en doe de noodles in de pan. Roer de noodles regelmatig door, ze willen namelijk graag aan elkaar blijven plakken. Kook de noodles vervolgens volgens de instructies op de verpakking.
  2. Pak een grote (anti aanbak) wok en zet op hoog vuur totdat hij goed heet is. Doe er een scheutje water in en zet het vuur lager. Voeg de knoflook, ui en gember toe en fruit dit 3 minuten aan. Voeg nu de broccoli toe en bak dit zo’n 5 minuten. Voeg als laatste de paksoi, sojasaus, (eventueel kipstuckjes) en sesamzaad toe en bak dit nog zo’n 4 minuten mee op middel tot hoog vuur.
  3. Laat de noodles uitlekken en verdeel ze over de borden of bakjes. Schep de groente er over. Eet smakelijk!

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

2 reacties antwoord

  1. Gemarineerde tofu i.p.v. kipstukjes !!! Ook lekker :))) Bedankt voor recept Maik!
    Ook voor jullie een mooi weekend. Gefeliciteerd met je verjaardag !!

    • Oh ja, dat is ook zeker een goede optie. Of wat dacht je van gemarineerde tempeh! Tip: eerst de tempeh even stomen voordat je het marineert. Enne bedankt voor de felicitaties 🙂

Laat een reactie achter