Iedereen die weleens in Azië is geweest weet hoe verrukkelijk het streetfood daar is. Grote wokken en stomende pannen vind je op elke hoek van de straat en voor een habbekrats eet je de lekkerste gerechten.

Het grappige is dat veel van deze gerechten van zichzelf vaak al vegan zijn (net zoals zoveel van ons dagelijkse eten).

Bovendien zijn ze heel makkelijk én snel te maken. Zoals deze smakelijk Orientaalse Wok met Broccoli en Paksoi.

Eet smakelijk!

Recept afdrukken

Japanse Stir-fry met Gember, Limoen & Knapperige Groentes

Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2 personen
Gang Diner
Bijzonderheden Glutenvrij, Notenvrij, Olievrij, Suikervrij

Ingrediënten

  • 2 nestjes noedels
  • 1 stuk gember van 1 x 1 cm, geschild en fijngesneden
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 venkel knol, in dunne ringen gesneden
  • 1 broccoli, in kleine roosjes gesneden
  • 4 strengen van een paksoi, grofgesneden
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 250 gram champignons, in plakjes
  • 1 limoen
  • 1 handje koriander

Instructies

  • Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en spoel ze goed af met koud water.
  • Pak een ruime wok en doe er 2 eetlepels sojasaus in. Bak hier de knoflook, de gember en de champignons op middelhoog vuur in aan. Voeg na ongeveer 4 minuten de venkel en de broccoli toe. Wok dit op middelhoog vuur in ongeveer 5 minuten beetgaar.
  • Voeg als laatste de paksoi en het sesamzaad toe. Bak dit alles nog eens 3 minuten. Schenk de rest van de sojasaus over de groentes heen. Serveer met limoensap, koriander en noedels.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

7 reacties voeg reactie toe

  1. Gemarineerde tofu i.p.v. kipstukjes !!! Ook lekker :))) Bedankt voor recept Maik!
    Ook voor jullie een mooi weekend. Gefeliciteerd met je verjaardag !!

    • Oh ja, dat is ook zeker een goede optie. Of wat dacht je van gemarineerde tempeh! Tip: eerst de tempeh even stomen voordat je het marineert. Enne bedankt voor de felicitaties 🙂

  2. Ik vond het heerlijk, dank daarvoor! Alleen wist ik niet welk type soyasaus.. de zoute of de zoete.. ik heb maar een combi gedaan…

  3. Dit was lekker!!! Champignons heb ik er wel uitgelaten (owv allergie) en dosis gember gehalveerd.

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept