Wie zei dat veganisten geen pizza meer kunnen eten? Deze simpele pizza’s zijn in een handomdraai gemaakt, liggen niet zo zwaar op de maag en zijn vol van smaak doordat de kaas niet alle smaken maskeert.
We geven in dit recept wat ingrediënten om mee te spelen, maar je kunt letterlijk losgaan met de toppings. Probeer vooral knapperige, groene groentes te gebruiken, die zijn vaak het lekkerst als ze gegrild worden.
Ook kun je eventueel veganistische kaas gebruiken. Dit is meestal geen volwaardige voeding en daarom laten wij het altijd achterwege.
Maar zit je nog in de overgangsfase dan zou ik de pizza zeker ruim besprenkelen met wat veganistische kaas!
Geen zin om zelf pizza te maken? Je kunt tegenwoordig ook gewoon vegan pizza bestellen.
Pizza met smokey tomatensaus & vegan kaas
Ingrediënten
- 1 pak vegan pizzabodems
- 1 potje tomatenpuree
- 4 eetlepels BBQ saus
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel tijm
- 1 rode ui, in ringen gesneden
- 1 paprika, in repen
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 halve aubergine, in dunne plakjes
- handje basilicum
- 2 plakjes vegan kaas , optioneel
- Meel om het werkblad te kunnen bestrooien
Instructies
- Zet de oven aan op 200C graden.
- Rol de pizzabodems met een deegroller goed uit.
- Roer de tomatenpuree, de barbecuesaus, oregano en tijm goed door in een apart bakje. Dit is de saus die je als basis kunt gebruiken.
- Leg het deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Smeer ze in met tomatensaus en verdeel dan de groente over de pizza.
- Zet de pizza 15 minuten in de oven totdat de bodem gaar is en de groente gegrild. Bestrooi vóór het opeten met wat verse basilicum.
- De pizza’s zijn afgekoeld (koud) ook erg lekker.