Wie zei dat veganisten geen pizza meer kunnen eten? Deze simpele pizza’s zijn in een handomdraai gemaakt, liggen niet zo zwaar op de maag en zijn vol van smaak doordat de kaas niet alle smaken maskeert.

We geven in dit recept wat ingrediënten om mee te spelen, maar je kunt letterlijk losgaan met de toppings. Probeer vooral knapperige, groene groentes te gebruiken, die zijn vaak het lekkerst als ze gegrild worden.

Ook kun je eventueel veganistische kaas gebruiken. Dit is meestal geen volwaardige voeding en daarom laten wij het altijd achterwege.

Maar zit je nog in de overgangsfase dan zou ik de pizza zeker ruim besprenkelen met wat veganistische kaas!

Recept Afdrukken
Pizza Night
Maaltijd Diner
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 vellen vegan volkoren spelt bladerdeeg
  • 200 gram gezeefde tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Italiaanse kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 2 handjes broccoli roosjes vers of uit de diepvries
  • 1 pot zwarte olijven
  • 1 bundel groene asperges
  • 1 pot kappertjes
Maaltijd Diner
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 vellen vegan volkoren spelt bladerdeeg
  • 200 gram gezeefde tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Italiaanse kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 2 handjes broccoli roosjes vers of uit de diepvries
  • 1 pot zwarte olijven
  • 1 bundel groene asperges
  • 1 pot kappertjes
Instructies
  1. Zet de oven aan op 200C graden.
  2. Laat de bladerdeeg vellen ontdooien en maak ondertussen de saus.
  3. Fruit hiervoor de klein gesneden knoflook aan en voeg hierbij de tomatenpasta, Italiaanse kruiden en gezeefde tomaten toe. Voeg zout en peper toe na smaak.
  4. Rol met een deegroller de bladerdeeg vellen dun uit. Smeer de vellen in met de tomatensaus en verdeel de rest van de ingrediënten over de pizza’s.
  5. De pizza’s hebben ongeveer 15 minuten nodig om gaar te worden. Eet smakelijk!

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

Laat een reactie achter