Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Recept afdrukken
Pizza met smokey tomatensaus & vegan kaas
Bereidingstijd
15
minuten
Kooktijd
15
minuten
Totale tijd
30
minuten
Porties
2
personen
Gang
Diner
Bijzonderheden
Veganistisch
Ingrediënten
1
pak
vegan pizzabodems
1
potje
tomatenpuree
4
eetlepels
BBQ saus
1
theelepel
oregano
1
theelepel
tijm
1
rode ui
,
in ringen gesneden
1
paprika
,
in repen
2
eetlepels
kappertjes
1
halve
aubergine
,
in dunne plakjes
handje
basilicum
2
plakjes
vegan kaas
,
optioneel
Meel om het werkblad te kunnen bestrooien
Instructies
Zet de oven aan op 200C graden.
Rol de pizzabodems met een deegroller goed uit.
Roer de tomatenpuree, de barbecuesaus, oregano en tijm goed door in een apart bakje. Dit is de saus die je als basis kunt gebruiken.
Leg het deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Smeer ze in met tomatensaus en verdeel dan de groente over de pizza.
Zet de pizza 15 minuten in de oven totdat de bodem gaar is en de groente gegrild. Bestrooi vóór het opeten met wat verse basilicum.
De pizza’s zijn afgekoeld (koud) ook erg lekker.