Ga terug
Recept afdrukken

Pizza met smokey tomatensaus & vegan kaas

Bereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 personen
Gang Diner
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

  • 1 pak  vegan pizzabodems 
  • 1 potje tomatenpuree 
  • 4 eetlepels BBQ saus 
  • 1 theelepel oregano 
  • 1 theelepel tijm 
  • 1 rode ui, in ringen gesneden
  • 1 paprika,  in repen 
  • 2 eetlepels kappertjes 
  • 1 halve  aubergine, in dunne plakjes 
  • handje basilicum 
  • 2 plakjes  vegan kaas , optioneel
  • Meel om het werkblad te kunnen bestrooien 

Instructies

  • Zet de oven aan op 200C graden.
  • Rol de pizzabodems met een deegroller goed uit. 
  • Roer de tomatenpuree, de barbecuesaus, oregano en tijm goed door in een apart bakje. Dit is de saus die je als basis kunt gebruiken. 
  • Leg het deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Smeer ze in met tomatensaus en verdeel dan de groente over de pizza. 
  • Zet de pizza 15 minuten in de oven totdat de bodem gaar is en de groente gegrild. Bestrooi vóór het opeten met wat verse basilicum.  
  • De pizza’s zijn afgekoeld (koud) ook erg lekker.