Als veganist is het belangrijk dat je voldoende zeegroente eet. Al het goede dat in vis zit komt namelijk uit zeegroente. Door zeegroente direct te eten haal je de vis uit de keten, en dat is een win-win situatie voor iedereen.

Zeekraal is zo’n zeegroente en het heeft een lichte zilte smaak. In combinatie met de plantaardige room en voldoende peper zorg je ervoor dat je een pastarecept in handen hebt waar iedere Italiaan jaloers op zou zijn.

Dit is een van onze recepten uit ons boek De Vegan Revolutie. Interesse? Klik hier om het boek te bestellen.

Recept afdrukken

Pasta met Venkel & Zeekraal

Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
Gang Diner, Hoofdgerecht, Lunch
Bijzonderheden Notenvrij, Olievrij, Sojavrij, Suikervrij

Ingrediënten

  • 320 gram volkoren spaghetti
  • 1 venkel, in repen
  • 3 knoflooktenen, fijngesneden
  • 150 gram kastanjechampignons, grofgesneden
  • 200 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • 200 ml plantaardige room
  • 1 eetlepel groentebouillon
  • 100 gram zeekraal, grofgesneden
  • 1 theelepel chiliflakes/poeder

Instructies

  • Zet een ruime pan met kokend water op het vuur. Kook hierin de spaghetti gaar. 
  • Fruit de venkel en knoflook ongeveer 4 minuten in een braad- of hapjespan.
  • Voeg de champignons, cherrytomaten en rozemarijn toe en bak deze 4 minuten mee.
  • Roer de plantaardige room en groentebouillon door de groente heen. 
  • Voeg de zeekraal toe en laat het geheel in 5 minuten gaar en warm worden. 
  • Breng op smaak met chiliflakes/poeder, zout en peper, en serveer direct.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

7 reacties voeg reactie toe

  1. 5 sterren
    Het recept ziet er lekker uit. Zeekraal en lamsoren zijn voorjaarsgroenten. Wat er nu verkrijgbaar is wordt ingevlogen van de andere kant van de wereld, o.a Mexico. Dus beter wachten tot april om dit recept uit te proberen.

    • Je kunt evt. sojaroom gebruiken, die is iets dikker. Ook kun je maïzena toevoegen om de saus iets meer in te dikken.

  2. Hi Maik en Jessica, ik wil het recept gaan maken.
    In het boek staat het recept voor 2 personen, maar hoe zit het met de verschillende inhoudsopgaven?

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept