Tijdens onze reis door Costa Rica ontdekten we dat gallo pinto het lokale ontbijt was. Het klinkt heel chique, maar het is niks meer dan rijst met bonen.

Toch konden we het elke ochtend wel waarderen en eenmaal weer thuis bedachten we er een volwaardige maaltijd omheen. In combinatie met zelfgemaakte guacamole is deze wrap niet te weerstaan!

Dit is een van onze recepten uit ons boek De Vegan Revolutie. Interesse? Klik hier om het boek te bestellen.

Recept afdrukken

Gallo Pinto Wrap met Homemade Guac

Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2 personen
Gang Diner, Hoofdgerecht, Lunch
Bijzonderheden Notenvrij, Olievrij, Sojavrij, Suikervrij

Ingrediënten

VOOR DE WRAPS

  • 4 volkoren wraps
  • 100 gram ongekookte zilvervliesrijst
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 200 gram rode kidneybonen, uit blik of zelf gekookt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 snufje cayennepeper
  • 1 zak veldsla

VOOR DE GUACAMOLE

  • 2 rijpe avocado's
  • 1 kleine rode ui, mag ook een sjalot zijn
  • 1 handje verse koriander
  • sap van 1 limoen
  • 1 handje cherrytomaatjes, optioneel
  • peper en zout naar smaak

Instructies

VULLING

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Snipper de ui en pers de knoflook uit.
  • Fruit de ui en knoflook een paar minuten op middelhoog vuur. Voeg hier de gezeefde tomaten, bonen, rijst en kruiden aan toe. Meng het geheel goed en laat het op laag vuur rustig warm worden. Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.
  • Smeer de wraps in met de guacamole (zie instructies hieronder) en verdeel er twee grote opscheplepels van het mengsel over. Voeg een hand veldsla toe en rol de wrap voorzichtig dicht.

GUACAMOLE

  • Snij de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit en prak dit met een vork of stamppotstamper fijn.
  • Snipper de ui, meng dit samen met de koriander, limoensap en evt. cherrytomaatjes door de avocado en voeg peper en zout toe naar smaak.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

4 reacties voeg reactie toe

  1. Dat ziet er heerlijk uit. Ik heb alles in huis, dus wordt zeker onze lunch voor vandaag! Als hij bevalt gaan we hem ook voor onze gasten maken, makkelijk voor te bereiden en af te maken. Thnx voor het recept!

  2. Dit lijkt me lekker om mee te nemen naar de nachtdienst. Ik heb zo’n idee dat ze afgekoeld ook nog steeds lekker zijn?

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept