Ga terug
Recept afdrukken

Pasta met Gegrilde Courgette

Kooktijd 40 minuten
Porties 2 personen
Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 groene courgette
  • 1 gele courgette
  • 180 gram volkoren spaghetti
  • 1 ui , gesnipperd
  • 3 knoflooktenen, uitgeperst
  • 140 gram tomatenpuree
  • 300  ml groentebouillon
  • 2 eetlepels oregano
  • 1 eetlepel paprikapoeder 
  • 1 eetlepel tijm
  • 2 gegrilde zoete puntpaprika uit pot, in repen
  • 1 bak  vegan spekjes, optioneel 
  • verse basilicum blaadjes ter garnering 

Instructies

  • Zet een grote pan met kokend water op het vuur en kook daarin de spaghetti gaar. 
  • Halveer de courgettes in de breedte en snij van beide helften dunne plakken. Grill de plakken in de oven of grillpan.  
  • Bak ondertussen de vegan spekjes uit in een koekenpan en zet ze vervolgens apart. 
  • Fruit de ui en knoflook in een braad- of koekenpan voor vier minuten. 
  • Voeg de tomatenpuree, oregano, paprikapoeder en tijm toe en bak dit een paar minuten mee. 
  • Voeg de groentebouillon toe en roer dit goed zodat er een mooie saus ontstaat. 
  • Schep de gegrilde courgette door de saus en voeg als laatste de spekjes en puntpaprika toe. 
  • Verdeel de spaghetti over twee borden en schep de saus eroverheen. Garneer met verse basilicum.