Pudding als ontbijt? Hell yeah! Boerenkool als ontbijt? Mèèh! Maar combineer de twee en je weet serieus niet wat je meemaakt.
Pudding klinkt ongezond, maar niet deze variant. Voeg er vervolgens boerenkool aan toe en je kunt je dag niet beter én gezonder beginnen.
Dit is een van onze recepten uit ons boek De Vegan Revolutie. Interesse? Klik hier om het boek te bestellen.
Boerenkoolpudding met Banaan & Sojayoghurt
Ingrediënten
- 2 bananen
- 250 ml plantaardige melk
- 100 gram boerenkool
- 1 theelepel vanille aroma
- 4 eetlepels chiazaad
garnering
- blauwe bessen
- sojayoghurt
- zelfgemaakte granola
- gemengde noten
Instructies
- Mix de bananen, plantaardige melk, boerenkool en vanille aroma in een blender.
- Schenk het vervolgens in een afsluitbare bak en roer de chiazaad er doorheen. Zet de bak vervolgens minstens een uur (tot een nacht) in de koelkast.
- Verdeel de pudding over twee bakjes en garneer met de yoghurt, granola, noten en fruit.
ik zie kooktijd 10 minuten, maar als ik het filmpje zie blijft het rauw.
hoe zit dat? groetjes, Mirjam
Excuus, er moest staan ‘Bereidingstijd’. We hebben het aangepast!
Ik eet ook vaak witlofsalade als ontbijt, met appel, rozijnen en sojayoghurt. evt mandarijntje er door. Erg lekker en fris.
Superlekker!!! Bedankt voor het recept!! Magda
Bijzonder en smakelijk
Fijn! 🙂
Hoi Maik!
Ik eet best vaak de boerenkoolpudding, kei lekker. Maar zometeen is de boerenkool uit de schappen (vertelde mijn vrouw, …paniek!!!). Ik heb al spinazie pudding gemaakt maar heb je nog een alternatiefje??
Thnx,
Martijn Brokken
Leuk om te horen Martijn. Gelukkig kun je het hele jaar door boerenkool uit de vriezer halen, deze werkt net zo goed. Of anders een andere bladgroente zoals veldsla of paksoi.