Pudding als ontbijt? Hell yeah! Boerenkool als ontbijt? Mèèh! Maar combineer de twee en je weet serieus niet wat je meemaakt.

Pudding klinkt ongezond, maar niet deze variant. Voeg er vervolgens boerenkool aan toe en je kunt je dag niet beter én gezonder beginnen.

Dit is een van onze recepten uit ons boek De Vegan Revolutie. Interesse? Klik hier om het boek te bestellen.

Recept afdrukken

Boerenkoolpudding met Banaan & Sojayoghurt

Bereidingstijd 10 minuten
Passieve tijd 8 uur
Totale tijd 8 uur 10 minuten
Porties 2 personen
Gang Ontbijt
Bijzonderheden Olievrij, Suikervrij

Ingrediënten

  • 2 bananen 
  • 250 ml plantaardige melk 
  • 100 gram boerenkool 
  • 1 theelepel vanille aroma 
  • 4 eetlepels chiazaad 

garnering

  • blauwe bessen 
  • sojayoghurt
  • zelfgemaakte granola
  • gemengde noten 

Instructies

  • Mix de bananen, plantaardige melk, boerenkool en vanille aroma in een blender. 
  • Schenk het vervolgens in een afsluitbare bak en roer de chiazaad er doorheen. Zet de bak vervolgens minstens een uur (tot een nacht) in de koelkast. 
  • Verdeel de pudding over twee bakjes en garneer met de yoghurt, granola, noten en fruit. 

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

6 reacties voeg reactie toe

  1. ik zie kooktijd 10 minuten, maar als ik het filmpje zie blijft het rauw.
    hoe zit dat? groetjes, Mirjam

  2. Ik eet ook vaak witlofsalade als ontbijt, met appel, rozijnen en sojayoghurt. evt mandarijntje er door. Erg lekker en fris.

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept