Ga terug
Recept afdrukken

Japanse Stir-fry met Gember, Limoen & Knapperige Groentes

Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2 personen
Gang Diner
Bijzonderheden Glutenvrij, Notenvrij, Olievrij, Suikervrij

Ingrediƫnten

  • 2 nestjes noedels
  • 1 stuk gember van 1 x 1 cm, geschild en fijngesneden
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 venkel knol, in dunne ringen gesneden
  • 1 broccoli, in kleine roosjes gesneden
  • 4 strengen van een paksoi, grofgesneden
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 250 gram champignons, in plakjes
  • 1 limoen
  • 1 handje koriander

Instructies

  • Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en spoel ze goed af met koud water.
  • Pak een ruime wok en doe er 2 eetlepels sojasaus in. Bak hier de knoflook, de gember en de champignons op middelhoog vuur in aan. Voeg na ongeveer 4 minuten de venkel en de broccoli toe. Wok dit op middelhoog vuur in ongeveer 5 minuten beetgaar.
  • Voeg als laatste de paksoi en het sesamzaad toe. Bak dit alles nog eens 3 minuten. Schenk de rest van de sojasaus over de groentes heen. Serveer met limoensap, koriander en noedels.