Japanners staan bekend om hun gezonde levensstijl. Zeker de mensen op het eiland Okinawa.

In de Japanse cultuur neemt men echt nog de tijd om voedsel te bereiden en een kant-en-klaar maaltijd van de supermarkt zul je daar niet zo snel vinden.

Een van die maaltijden die al eeuwenlang wordt gegeten is miso soep. De soep zit boordevol smaak en voedingsstoffen en kan eigenlijk op elk moment van de dag gegeten worden.

Recept Afdrukken
Miso Soep met Shitake
Maaltijd Diner, Lunch, Ontbijt
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 stuk verse gember
  • 3 stengels lente-ui
  • 1 winterpeen
  • 1 doosje shitake (of andere champignons)
  • 150 gram rijstnoedels
  • 1 liter water
  • 3 lepels misopasta
Maaltijd Diner, Lunch, Ontbijt
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 stuk verse gember
  • 3 stengels lente-ui
  • 1 winterpeen
  • 1 doosje shitake (of andere champignons)
  • 150 gram rijstnoedels
  • 1 liter water
  • 3 lepels misopasta
Instructies
  1. Kook de noedels in 5 minuten gaar in kokend water. Spoel ze daarna af met koud water zodat ze niet aan elkaar blijven plakken. Snij de winterpeen en shitake in kleine repen en de ui en lente ui in dunne ringen. Pers de knoflook uit en rasp de gember.
  2. Bak de ui, knoflook, gember in 3 minuten kort aan en voeg 1 liter water toe. Voeg de miso pasta en de rest van de ingrediënten (behalve de noedels) toe en laat dit in 10 minuten warm worden (zorg ervoor dat het niet gaat koken).
  3. Verdeel de noedels over twee kommen en voeg de misosoep hieraan toe. Sprenkel de bos ui over de kom als garnering.

 

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

Laat een reactie achter