Japanners staan bekend om hun gezonde levensstijl. Zeker de mensen op het eiland Okinawa.

In de Japanse cultuur neemt men echt nog de tijd om voedsel te bereiden en een kant-en-klaar maaltijd van de supermarkt zul je daar niet zo snel vinden.

Een van die maaltijden die al eeuwenlang wordt gegeten is miso soep. De soep zit boordevol smaak en voedingsstoffen en kan eigenlijk op elk moment van de dag gegeten worden.

Recept afdrukken

Miso Soep met Shitake

Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2 personen
Gang Diner, Lunch, Ontbijt
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 1 stuk verse gember van 1×1 cm, geschild en geraspt
  • 3 stengels lente-ui, in dunne repen
  • 1 winterpeen, in dunne plakken
  • 1 doosje shitake, in dunne repen
  • 150 gram rijstnoedels
  • 1 liter groentebouillon
  • 3 lepels misopasta

Instructies

  • Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking en spoel ze daarna af met koud water zodat ze niet aan elkaar blijven plakken.
  • Bak de ui, knoflook, gember in 3 minuten kort aan en voeg de bouillon toe. Voeg de misopasta en de rest van de ingrediënten (behalve de noedels) toe en laat dit in 10 minuten warm worden (zorg ervoor dat het niet gaat koken).
  • Verdeel de noedels over twee kommen en voeg de misosoep hieraan toe. Sprenkel de bos ui over de kom als garnering.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

7 reacties voeg reactie toe

  1. Hoi Maik, waar kan ik misopasta kopen in een natuurwinkel? grtz.Liesbeth

    • Hi Liesbeth,

      Ja, in de meeste natuurwinkels kun je misopasta vinden (in het Aziatische gedeelte) Het is trouwens in pasta of poeder vorm verkrijgbaar. Zelf zijn wij ondertussen meer fan van de pasta.

      Echter heb ik het ook al eens in de AH gezien.

      Groetjes

  2. Hoi,
    Japanners koken zelden helemaal zelf.
    En de supermarkten liggen juist vol met kant en klare maaltijden. Al zijn deze wek iets chiquer dan wat we in Nederland gewend zijn.
    Maar ze koken zeker niet met regelmaat uitgebreid zelf.

    • Goed om te weten Laura, bedankt voor je aanvulling. Wat ik eigenlijk probeerde te zeggen denk ik is dat Japanners over het algemeen puurder eten dan Nederlanders, zeker op het platteland. Maar ik ben er nog nooit geweest dus zeker weten doe ik het niet 😉

  3. Hoi Maaik,

    Even een vraagje. Hoe past misosoep in een vegetarische maaltijd als je weer dat misosoep gemaakt wordt van tonijntjes? Het lijkt mij dan niet meer vegetarisch. Ik hoor graag jouw antwoord.

    • Als er inderdaad tonijn verwerkt zit in de soep dan is deze helaas niet meer vegetarisch en vegan. Gelukkig is dit recept 100% plantaardig 😀

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept