Degene die de guacamole heeft uitgevonden mogen ze wat mij betreft een Nobelprijs uitreiken. Man wat is dat spul toch goddelijk lekker.

Mocht je niet weten wat guacamole is of hoe je het maakt, haast je dan als de wiedeweerga de keuken in. 😉

Maar ook voor iedereen die het goedje wel kent is dit recept waar je altijd naar op zoek was.

Simpel, maar oh zo doeltreffend lekker!

Recept Afdrukken
Homemade Guacamole
Maaltijd Snack
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 10 minuten
Porties
schaal
Ingrediënten
  • 2 rijpe avocado's
  • 1 kleine rode ui mag ook een gele ui zijn
  • 1 handje verse koriander
  • sap van 1 limoen
  • peper en zout naar smaak
  • 1 handje cherrytomaatjes, gesneden optioneel
Maaltijd Snack
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 10 minuten
Porties
schaal
Ingrediënten
  • 2 rijpe avocado's
  • 1 kleine rode ui mag ook een gele ui zijn
  • 1 handje verse koriander
  • sap van 1 limoen
  • peper en zout naar smaak
  • 1 handje cherrytomaatjes, gesneden optioneel
Instructies
  1. Snij de avocado's doormidden en verwijder de pit.
  2. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit en prak dit met een vork fijn.
  3. Snipper de ui, meng dit samen met de koriander, de limoensap en evt. de cherrytomaatjes door de avocado en voeg peper en zout toe naar smaak. Te lekker in wraps, op een cracker of als dip bij een borrel.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

2 reacties antwoord

  1. super heerlijk met een half rood pepertje er ook door! de koriander is super erbij dat ik dat niet zelf bedacht heb 🙂 top recept!!

    • Super dat je het zo lekker vindt Monique! En goede toevoeging van dat rode pepertje. Koriander is inderdaad een geweldige smaakmaker he 🙂

Laat een reactie achter