Degene die de guacamole heeft uitgevonden mogen ze wat mij betreft een Nobelprijs uitreiken. Man wat is dat spul toch goddelijk lekker.

Mocht je niet weten wat guacamole is of hoe je het maakt, haast je dan als de wiedeweerga de keuken in. 😉

Maar ook voor iedereen die het goedje wel kent is dit recept waar je altijd naar op zoek was.

Simpel, maar oh zo doeltreffend lekker!

Recept afdrukken

Homemade Guacamole

Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 1 schaal
Gang Snack
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 kleine rode ui, mag ook een gele ui zijn
  • 1 handje verse koriander
  • sap van 1 limoen
  • peper en zout naar smaak
  • 1 handje cherrytomaatjes, gesneden, optioneel

Instructies

  • Snij de avocado’s doormidden en verwijder de pit.
  • Schep met een lepel het vruchtvlees eruit en prak dit met een vork fijn.
  • Snipper de ui, meng dit samen met de koriander, de limoensap en evt. de cherrytomaatjes door de avocado en voeg peper en zout toe naar smaak. Te lekker in wraps, op een cracker of als dip bij een borrel.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

16 reacties voeg reactie toe

  1. super heerlijk met een half rood pepertje er ook door! de koriander is super erbij dat ik dat niet zelf bedacht heb 🙂 top recept!!

    • Super dat je het zo lekker vindt Monique! En goede toevoeging van dat rode pepertje. Koriander is inderdaad een geweldige smaakmaker he 🙂

  2. Dit maak ik inderdaad altijd zelf sinds ik in midden-amerika ben geweest. Ik doe ook altijd een teentje knoflook en wat druppels spicy peper saus gemaakt van habanero pepers. Een chilipeper kan ook. Ik gooi alles in m’n miniblender. De tomaatjes doe ik er in kleine stukjes door voor de structuur. Koriander als het voor handen is maar zonder is ook prima. Ik doe er helemaal geen zout door. Ik heb het wel eens gedaan maar doet naar mijn mening afbreuk aan de smaak ☺️. Heel gek want ik houd nogal van zout.

  3. Met het wknd voor de deur kijk ik er naar uit om deze happy-dip straks te maken! Met een glaasje erbij maakt dit ons weer extra blij :-)))

  4. Ik hou niet van koriander, maar doe er wel knoflook en een schepje sambal door…..
    Ik las ergens dat voor sommige mensen koriander naar zeep smaakt…..ook voor mij…..

  5. Ik zou er zelf aan toevoegen een paar druppels groene tabasco.
    teentje verse blad peterselie en in plaats van tomaat wat gepofte paprika.

  6. Een super lekker recept! Dankjewel!
    Ik had helaas geen coriander in huis en heb dus gedroogd munt en wat olijven erin gedaan. Erg lekker.

  7. Ik maak dit vandaag nog en ik kijk al uit naar het recept van volgende week. Dankjewel!

  8. Tijdens mijn verblijven in een hotel Mexico (stewardess) stonden er altijd rijen voor de enorme schaal met Guacamole. De gouden tip.. laat het grof zodat de structuur er nog lekker in zit, en een klein bouillonblokje haalt alle smaken bij elkaar. Zij doen kip maar een bio vega blokje is net zo lekker. Na de borrel groetten we elkaar met de mededeling..’Zie je bij de Guacamole!’ 😁

  9. 4 sterren
    Heerlijk als dip,doe er zelf wat knoflook en een rood pepertje bij.Bedankt voor het recept

    • Allerbeste Ria,hier een reactie van mij ,wat zou ik het leuk vinden om een keer contact met je te hebben .Ik herinner je nog toen je bij de zaak Both werkte Hillegersberg . Schroom niet en bel eens! 010 4522473 ….

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept