Ga terug
Recept afdrukken

Miso Soep met Shitake

Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2 personen
Gang Diner, Lunch, Ontbijt
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediƫnten

  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 1 stuk verse gember van 1x1 cm, geschild en geraspt
  • 3 stengels lente-ui, in dunne repen
  • 1 winterpeen, in dunne plakken
  • 1 doosje shitake, in dunne repen
  • 150 gram rijstnoedels
  • 1 liter groentebouillon
  • 3 lepels misopasta

Instructies

  • Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking en spoel ze daarna af met koud water zodat ze niet aan elkaar blijven plakken.
  • Bak de ui, knoflook, gember in 3 minuten kort aan en voeg de bouillon toe. Voeg de misopasta en de rest van de ingrediĆ«nten (behalve de noedels) toe en laat dit in 10 minuten warm worden (zorg ervoor dat het niet gaat koken).
  • Verdeel de noedels over twee kommen en voeg de misosoep hieraan toe. Sprenkel de bos ui over de kom als garnering.