Grote kans dat je nu al iedere ochtend ontbijtgranen eet. Waarschijnlijk in de vorm van muesli, brinta of havermout.

Maar als je echt een ontbijt wilt dat lang energie geeft, kies dan voor volle granen, zoals dit ontbijt met gort.

Houd er wel rekening mee dat volle granen lang moeten koken en dat je ze dus van tevoren klaarmaakt als je ’s ochtends weinig tijd hebt.

Zelf kook ik altijd meer dan ik nodig heb zodat ik wat reserve in de koelkast heb. Just in case.

Recept Afdrukken
Gort Ontbijt Met Fruit en Superfoods
Maaltijd Ontbijt
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 1,5 uur
Passieve Tijd 1 nacht
Porties
persoon
Ingrediënten
  • 100 gram gort Let op: de gort moet een nacht in water weken
  • 5 dadels
  • 1 eetlepel hennepzaad
  • handje gemengde noten
  • 1 sinaasappel in stukjes
  • 1 peer in stukjes
  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel pindakaas
Maaltijd Ontbijt
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 1,5 uur
Passieve Tijd 1 nacht
Porties
persoon
Ingrediënten
  • 100 gram gort Let op: de gort moet een nacht in water weken
  • 5 dadels
  • 1 eetlepel hennepzaad
  • handje gemengde noten
  • 1 sinaasappel in stukjes
  • 1 peer in stukjes
  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel pindakaas
Instructies
  1. Week de gort een nacht in water en kook hem daarna volgens de instructies op de verpakking (ongeveer 1,5 uur). Voor extra smaak kun je de gort ook in plantaardige melk koken in plaats van water.
  2. Voeg daarna alle ingrediënten toe en begin je dag goed!

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

2 reacties antwoord

  1. Nog nooit van gort gehoord???? Als kind at ik vaak gortepap met stroop! En natuurlijk met een klontje boter. En lekker was dat!!
    Oeps, ik word oud?

    • Nee erg he :-O Ik kreeg altijd havermout met een klontje boter en suiker. Heerlijk was dat (maar helaas niet echt gezond :p)!

Laat een reactie achter