Inspiratie voor deze ijskoffie deden Jessica en ik op in Costa Rica toen we daar op ‘zakenreis’ waren.
We zijn beiden namelijk ook werkzaam in de koffie industrie en in 2015 bezochten we daar enkele koffieplantages. Tijdens de reis bestelde Jessica deze ijskoffie in een cafeetje aan een vulkaan en die ervaring is haar altijd bijgebleven.
We gaven onze eigen draai aan het recept en als jij liefhebber bent van koffie, banaan én chocola dan mag je deze ijskoffie echt niet missen!
TIP: Heb je geen espressomachine? Je kunt ook andere zeer sterk gezette (filter)koffie gebruiken.
IJskoffie Met Banaan & Chocola
Ingrediënten
- 2 espresso
- 5 ijsklontjes
- 180 ml plantaardige melk, wij gebruiken havermelk
- ½ banaan
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel chocolade nibs
Instructies
- Doe alle ingrediënten in een blender en blend tot het een milkshake-achtige structuur heeft. Schenk de ijskoffie in een glas en top eventueel af met chocoladesaus.
Wij zijn wel veel minder vlees gaan eten. Gaan wel door hiermee totdat…vind het nog wel moeilijk helemaal zonder te doen.
Gelukkig zijn er zoveel alternatieven voor vlees.
Eten jullie wel vis?
Goed bezig Heidy.
Nee wij eten geen vis. Hier kun je lezen waarom niet https://www.veganrevolutie.nl/waarheid-eten-vis/
Hoi Maik,
Ik vroeg me af of je met choco nibs, cacao nibs bedoelt.
Als ik choco nibs google dan zie ik alleen cacao nibs.
Groetjes van Debby
Ja cacao nibs inderdaad Debby.
Lekker, ik doe de banaan van tevoren in de vriezer dan wordt het nog romige en doe er altijd nog een dadel en een lepel amandelpasta door, dan vult het als een maaltijd 😀
Klinkt al een goede variatie op het recept
Kan je de cacao nibs ook gewoon vervangen door cacaopoeder?
Ja hoor, dat kan!