Inspiratie voor deze ijskoffie deden Jessica en ik op in Costa Rica toen we daar op ‘zakenreis’ waren.

We zijn beiden namelijk ook werkzaam in de koffie industrie en in 2015 bezochten we daar enkele koffieplantages. Tijdens de reis bestelde Jessica deze ijskoffie in een cafeetje aan een vulkaan en die ervaring is haar altijd bijgebleven.

We gaven onze eigen draai aan het recept en als jij liefhebber bent van koffie, banaan én chocola dan mag je deze ijskoffie echt niet missen!

TIP: Heb je geen espressomachine? Je kunt ook andere zeer sterk gezette (filter)koffie gebruiken.

Recept afdrukken

IJskoffie Met Banaan & Chocola

Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 1 Glas
Gang Drank
Bijzonderheden Glutenvrij, Notenvrij, Olievrij, Sojavrij, Suikervrij

Ingrediënten

  • 2 espresso
  • 5 ijsklontjes
  • 180 ml plantaardige melk, wij gebruiken havermelk
  • ½ banaan
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel chocolade nibs

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een blender en blend tot het een milkshake-achtige structuur heeft. Schenk de ijskoffie in een glas en top eventueel af met chocoladesaus.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

Laat Een Reactie Achter