Het is na een drukke dag o zo verleidelijk om een zak of blik tomatensoep open te trekken en in een pannetje op te warmen. Maar waarom niet gewoon je eigen tomatensoep maken?

In letterlijk tien minuten ben je klaar met alles snijden en heb je je handen vrij om iets anders te doen terwijl het soepje rustig staat te pruttelen.

Daarnaast is deze soep vrij van rommel én is ‘ie gewoon veel lekkerder dan zo’n kant-en-klare tomatensoep. Eet smakelijk!

Recept afdrukken

Verse Tomatensoep met Basilicum & Rozemarijn

Bereidingstijd 10 minuten
Passieve tijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 Kommen
Gang Diner, Lunch
Bijzonderheden Glutenvrij, Notenvrij, Olievrij, Sojavrij, Suikervrij

Ingrediënten

  • 4 tenen knoflook
  • 1 rode ui, in vieren gesneden
  • 1 rode zoete puntpaprika, door de helft gesneden en zaadlijsten verwijderd
  • 1 kilo trostomaten
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 liter groente bouillon
  • verse basilicum

Instructies

  • Zet de grill stand aan van de oven.
  • Leg de tomaten, zoete puntpaprika, knoflook, ui en rozemarijn op een bakplaat en gril dit 20 minuten.
  • Verwijder de schil van de knoflook zodra de groenten uit de oven komen. De schil van de tomaten en paprika kun je laten zitten.
  • Zet een pan op het vuur met daarin de groentebouillon voeg de rest van de gegrilde ingrediënten hieraan toe en pureer fijn met een staafmixer. Voeg peper en zout toe naar smaak.
  • Garneer met verse basilicum.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

1 reactie voeg reactie toe

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept