Het is na een drukke dag o zo verleidelijk om een zak of blik tomatensoep open te trekken en in een pannetje op te warmen. Maar waarom niet gewoon je eigen tomatensoep maken?

In letterlijk tien minuten ben je klaar met alles snijden en heb je je handen vrij om iets anders te doen terwijl het soepje rustig staat te pruttelen.

Daarnaast is deze soep vrij van rommel én is ‘ie gewoon veel lekkerder dan zo’n kant-en-klare tomatensoep. Eet smakelijk!

Recept afdrukken

Verse Tomatensoep met Basilicum & Rozemarijn

Bereidingstijd 10 minuten
Passieve tijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 Kommen
Gang Diner, Lunch
Bijzonderheden Glutenvrij, Notenvrij, Olievrij, Sojavrij, Suikervrij

Ingrediënten

  • 4 tenen knoflook
  • 1 rode ui, in vieren gesneden
  • 1 rode zoete puntpaprika, door de helft gesneden en zaadlijsten verwijderd
  • 1 kilo trostomaten
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 liter groente bouillon
  • verse basilicum

Instructies

  • Zet de grill stand aan van de oven.
  • Leg de tomaten, zoete puntpaprika, knoflook, ui en rozemarijn op een bakplaat en gril dit 20 minuten.
  • Verwijder de schil van de knoflook zodra de groenten uit de oven komen. De schil van de tomaten en paprika kun je laten zitten.
  • Zet een pan op het vuur met daarin de groentebouillon voeg de rest van de gegrilde ingrediënten hieraan toe en pureer fijn met een staafmixer. Voeg peper en zout toe naar smaak.
  • Garneer met verse basilicum.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

14 reacties voeg reactie toe

    • 5 sterren
      Heerlijk tomatensoep met verse basilicum Nu pompoensoep aan het maken Ik eet al jaren vegetarisch maar vegan vind ik ook heerlijk

  1. Heerlijke tomatensoep.
    In mijn tuin is een explosie van kleine tomaten, hiervan heb ik mijn eerste tomatensoep gemaakt, verrukkelijk!
    Toch wel een piripiri toegevoegd en zelf de kruidenbouillon gemaakt:
    wortel tijm rozemarijn knoflook en gember.

  2. 5 sterren
    Wow wat een fantastisch soepje zeg!
    Heerlijk, en zo simpel ook. We hebben ervan genoten.
    Dank jullie wel.
    En die romige bloemkoolsoep is ook zo lekker en toch simpel.
    Echt genieten.
    Groet Romy 🍀❤️💥🐷

    • Wat goed Romy! Wij zijn ook enorme soepliefhebbers, makkelijk en toch heel smaakvol.

  3. Lekker soepje!
    Wel de paprika’s even pellen, anders heb je tock die flubbertjes in je soep die de kids niet trekken 😊

    • Wij hebben nog geen klachten ontvangen van onze kids, maar goede tip, bedankt! 😀

  4. 5 sterren
    Zojuist dit recept gemaakt. Ik heb meerdere tomaten soepen uitgeprobeerd, maar smaakte me altijd meer naar pasta saus dan soep. Deze soep is héérlijk. Ik heb er zelf nog zoete aardappel met olijfolie,knoflook en rozemarijn uit de oven bij gemaakt als bijgerecht.
    Ik vond hem zelf íets te dun dus volgende keer neem ik ietsjes minder water

  5. De soep was lekker, vooral als je ze niet helemaal mixt zodat je nog kleine stukjes tomaat erin hebt 😀

  6. Hallo Maik,
    Ik wil deze soep gaan maken voor een verjaardag.
    Kan ik deze van te voren maken en invriezen?
    Gr . Bianca

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept