Dus jij wilt je dagelijkse muesli niet opgeven als je vegan gaat? Niet nodig met deze homemade granola!

Gebruik dit recept als een leidraad om je eigen geroosterde en healthy muesli te maken met je favoriete ingrediënten. Vervang de havermout bijvoorbeeld door quinoa vlokken of rijstevlokken. En de boekweitgrutten door gepofte amarant of gepofte gerst.

Varieer verder met het gedroogde fruit, de noten en de zaden.

Recept Afdrukken
Homemade Granola
Homemade Granola
Maaltijd Ontbijt
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
porties
Ingrediënten
  • 100 gram boekweitgrutten
  • 100 gram havermoutvlokken
  • 100 gram roggevlokken
  • 100 gram gedroogde abrikozen of vijgen zonder sulfiet of conserveermiddel
  • 50 gram kokosvlokken
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 50 gram pompoenpitten
  • 25 gram lijnzaad
  • 2 theelepels gemalen kaneel
  • 60 ml ahornsiroop
  • 3 eetlepels water
Maaltijd Ontbijt
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
porties
Ingrediënten
  • 100 gram boekweitgrutten
  • 100 gram havermoutvlokken
  • 100 gram roggevlokken
  • 100 gram gedroogde abrikozen of vijgen zonder sulfiet of conserveermiddel
  • 50 gram kokosvlokken
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 50 gram pompoenpitten
  • 25 gram lijnzaad
  • 2 theelepels gemalen kaneel
  • 60 ml ahornsiroop
  • 3 eetlepels water
Homemade Granola
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 150 °C en zet een bakplaat met daarop een vel bakpapier klaar.
  2. Doe alle droge ingrediënten samen in een grote kom en schud de kom om alles goed te mixen. Giet de ahornsiroop en het water over het mengsel heen en schud alles weer goed door elkaar totdat alles bedekt is met de siroop en het water.
  3. Verdeel het mengsel op het bakpapier en zorg ervoor dat de oppervlakte gelijkmatig verdeeld is. Zet de bakplaat in de oven en bak de granola 15 minuten totdat de granola goudkleurig is.
  4. Haal de granola uit de oven en laat het volledig afkoelen voordat je het in een grote bewaarpot stopt. De granola blijft ongeveer twee weken goed dus je kunt er lekker lang mee doen (bij mij is ‘ie meestal al na twee dagen op…)

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

Laat Een Reactie Achter