Dus jij wilt je dagelijkse muesli niet opgeven als je vegan gaat? Niet nodig met deze homemade granola!
Gebruik dit recept als een leidraad om je eigen geroosterde en healthy muesli te maken met je favoriete ingrediënten. Vervang de havermout bijvoorbeeld door quinoa vlokken of rijstevlokken. En de boekweitgrutten door gepofte amarant of gepofte gerst.
Varieer verder met het gedroogde fruit, de noten en de zaden.
Homemade Granola
Ingrediënten
- 100 gram boekweitgrutten
- 100 gram havermoutvlokken
- 100 gram roggevlokken
- 100 gram gedroogde abrikozen of vijgen, zonder sulfiet of conserveermiddel
- 50 gram kokosvlokken
- 50 gram zonnebloempitten
- 50 gram pompoenpitten
- 25 gram lijnzaad
- 2 theelepels gemalen kaneel
- 60 ml ahornsiroop
- 3 eetlepels water
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150 °C en zet een bakplaat met daarop een vel bakpapier klaar.
- Mix alle droge ingrediënten samen in een grote kom. Giet de ahornsiroop en het water over de granen heen en mix weer goed door elkaar totdat alles bedekt is met de siroop en het water.
- Verdeel de granola over het bakpapier en zorg ervoor dat de oppervlakte gelijkmatig verdeeld is. Zet de bakplaat voor 15 minuten in de oven totdat het goudkleurig is.
- Haal de granola uit de oven en laat het volledig afkoelen voordat je het in een grote bewaarpot stopt. De granola blijft ongeveer twee weken goed dus je kunt er lekker lang mee doen (bij mij is ‘ie meestal al na twee dagen op…)
Ziet er super uit!
Ga ik proberen