Chilla wat? Ik moest ook even ontdekken wat dit gerecht precies inhield toen ik het ontdekte, maar het is een fancy woord voor kikkererwten pannenkoekjes.
In landen als India worden deze heerlijkheden volop gegeten en zoals zoveel Indiase gerechten verrukkelijk zijn, is dit er ook eentje.
Je kunt het gerecht overigens any time of the day eten. Het heeft iets weg van een omelet en is dus heerlijk als ontbijt, lunch en zelfs avondeten.
Voeg gewoon toe waarvan jij denkt dat het lekker is! Mijn favoriet is om het te serveren met zelfgemaakte knoflooksaus of mango chutney (als ik nog mensen moet ontmoeten later 😉 )
Chilla Kikkererwten Pancakes
Ingrediënten
- 110 gram kikkererwtenmeel
- 200 ml water
- 1 theelepel komijnpoeder
- ½ theelepel gerookte paprikapoeder
- ½ theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel kurkumapoeder
- 50 gram doperwten
- 1 eetlepel edelgist
- 100 gram cherrytomaatjes, in vieren gesneden
- 1 handje vers gesneden koriander
- 1 sjalot, gesnipperd
- peper en zout naar smaak
Instructies
- Combineer het meel en water in een grote beslagkom en klop het met een garde goed luchtig. Je kunt ervoor kiezen om dunnere of dikkere pannenkoekjes te maken door simpelweg meer of minder water toe te voegen aan het beslag.
- Voeg alle kruiden, tomaatjes, doperwten en edelgist toe aan het beslag en meng alles goed door.
- Bak elke pannenkoek in een koekenpan met goede anti-aanbaklaag in ongeveer 2,5 minuut per kant op laag vuur gaar.
- Serveer de pannenkoekjes met zelfgemaakte knoflooksaus, mango chutney of barbecuesaus. Je kunt de pannenkoekjes eten als snack, ontbijt, lunch of zelfs diner. Voeg simpelweg dingen toe die je lekker vindt zoals brood of groene bladgroenten om er een volledige maaltijd van te maken.
Goede morgen
Geweldig hoe je het doet …
Bewondering daarvoor
Lieve groetjes .signalda ..
Dankjewel 🙂