Ga terug
Recept afdrukken

Homemade Granola

Bereidingstijd 10 minuten
Passieve tijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 12 porties
Gang Ontbijt
Bijzonderheden Notenvrij, Olievrij, Sojavrij

Ingrediënten

  • 100 gram boekweitgrutten
  • 100 gram havermoutvlokken
  • 100 gram roggevlokken
  • 100 gram gedroogde abrikozen of vijgen, zonder sulfiet of conserveermiddel
  • 50 gram kokosvlokken
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 50 gram pompoenpitten
  • 25 gram lijnzaad
  • 2 theelepels gemalen kaneel
  • 60 ml ahornsiroop
  • 3 eetlepels water

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 °C en zet een bakplaat met daarop een vel bakpapier klaar.
  • Mix alle droge ingrediënten samen in een grote kom. Giet de ahornsiroop en het water over de granen heen en mix weer goed door elkaar totdat alles bedekt is met de siroop en het water. 
  • Verdeel de granola over het bakpapier en zorg ervoor dat de oppervlakte gelijkmatig verdeeld is. Zet de bakplaat voor 15 minuten in de oven totdat het goudkleurig is. 
  • Haal de granola uit de oven en laat het volledig afkoelen voordat je het in een grote bewaarpot stopt. De granola blijft ongeveer twee weken goed dus je kunt er lekker lang mee doen (bij mij is ‘ie meestal al na twee dagen op…)