100gramgedroogde abrikozen of vijgen, zonder sulfiet of conserveermiddel
50gramkokosvlokken
50gramzonnebloempitten
50grampompoenpitten
25gramlijnzaad
2theelepelsgemalen kaneel
60ml ahornsiroop
3eetlepelswater
Instructies
Verwarm de oven voor op 150 °C en zet een bakplaat met daarop een vel bakpapier klaar.
Mix alle droge ingrediënten samen in een grote kom. Giet de ahornsiroop en het water over de granen heen en mix weer goed door elkaar totdat alles bedekt is met de siroop en het water.
Verdeel de granola over het bakpapier en zorg ervoor dat de oppervlakte gelijkmatig verdeeld is. Zet de bakplaat voor 15 minuten in de oven totdat het goudkleurig is.
Haal de granola uit de oven en laat het volledig afkoelen voordat je het in een grote bewaarpot stopt. De granola blijft ongeveer twee weken goed dus je kunt er lekker lang mee doen (bij mij is ‘ie meestal al na twee dagen op…)