Ooit weleens de behoefte gehad om te ontbijten met zo’n volvet en mierzoet Mona toetje? Je zult het met me eens zijn dat dit niet bepaald de beste start van de dag is.

Dit recept daarentegen schreeuwt om gegeten te worden in de ochtend. En nee, het ligt niet zwaar op de maag, geeft wel een berg energie plus het is nog gezond ook.

Recept afdrukken

Ontbijt Chocoladepudding

Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 11 minuten
Porties 2 personen
Gang Ontbijt
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

  • 350 ml kokosmelk
  • 25 gram chiazaad
  • 1 banaan
  • 2 eetlepels rauwe cacaopoeder
  • 2 eetlepels havermout
  • geraspte kokos ter garnering

Instructies

  • Doe de chiazaad, kokosmelk, cacao en havermout in een blender en blend tot een glad mengsel. Schenk dit in een glas of kom en laat een nacht in de koelkast staan.
  • Als de pudding klaar is snij je de banaan in stukjes en voeg je dit toe, samen met wat kokosrasp ter garnering.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

7 reacties voeg reactie toe

  1. Hé Mark vraagje: gebruik je hier die dikke kokosmelk uit blik of de dunne uit een liter pak

    • Ik gebruik de dikke kokosmelk, die is vetter en voller van smaak. Maar je kunt ook prima de dunne variant gebruiken als je dat wilt.

    • Haha, tuurlijk mag je het gelijk opeten 😉 Als je echter pudding wilt kun je het beter een nachtje laten staan 🙂 Succes!

  2. Hoi maik,
    Vanochtend hoopte ik te gaan genieten van de chocolade pudding. Helaas was die nog niet klaar. Kan ik het laten staan voor morgen ochtend?

    Groetjes van Debby

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept