Ooit weleens de behoefte gehad om te ontbijten met zo’n volvet en mierzoet Mona toetje? Je zult het met me eens zijn dat dit niet bepaald de beste start van de dag is.
Dit recept daarentegen schreeuwt om gegeten te worden in de ochtend. En nee, het ligt niet zwaar op de maag, geeft wel een berg energie plus het is nog gezond ook.
Ontbijt Chocoladepudding
Ingrediënten
- 350 ml kokosmelk
- 25 gram chiazaad
- 1 banaan
- 2 eetlepels rauwe cacaopoeder
- 2 eetlepels havermout
- geraspte kokos ter garnering
Instructies
- Doe de chiazaad, kokosmelk, cacao en havermout in een blender en blend tot een glad mengsel. Schenk dit in een glas of kom en laat een nacht in de koelkast staan.
- Als de pudding klaar is snij je de banaan in stukjes en voeg je dit toe, samen met wat kokosrasp ter garnering.
Hé Mark vraagje: gebruik je hier die dikke kokosmelk uit blik of de dunne uit een liter pak
Ik gebruik de dikke kokosmelk, die is vetter en voller van smaak. Maar je kunt ook prima de dunne variant gebruiken als je dat wilt.
Moet het echt een nacht blijven staan? Mag ik het niet gelijk opeten?
Haha, tuurlijk mag je het gelijk opeten 😉 Als je echter pudding wilt kun je het beter een nachtje laten staan 🙂 Succes!
Hoi maik,
Vanochtend hoopte ik te gaan genieten van de chocolade pudding. Helaas was die nog niet klaar. Kan ik het laten staan voor morgen ochtend?
Groetjes van Debby
Ja hoor, als het je lukt om ervan af te blijven 😉
🤣🤣Ik heb het nog niet geproeft dus dat lukt mij wel🤣🤣