Ga terug
Recept afdrukken

Verse Tomatensoep met Basilicum & Rozemarijn

Bereidingstijd 10 minuten
Passieve tijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 Kommen
Gang Diner, Lunch
Bijzonderheden Glutenvrij, Notenvrij, Olievrij, Sojavrij, Suikervrij

Ingrediƫnten

  • 4 tenen knoflook
  • 1 rode ui, in vieren gesneden
  • 1 rode zoete puntpaprika, door de helft gesneden en zaadlijsten verwijderd
  • 1 kilo trostomaten
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 liter groente bouillon
  • verse basilicum

Instructies

  • Zet de grill stand aan van de oven.
  • Leg de tomaten, zoete puntpaprika, knoflook, ui en rozemarijn op een bakplaat en gril dit 20 minuten.
  • Verwijder de schil van de knoflook zodra de groenten uit de oven komen. De schil van de tomaten en paprika kun je laten zitten.
  • Zet een pan op het vuur met daarin de groentebouillon voeg de rest van de gegrilde ingrediĆ«nten hieraan toe en pureer fijn met een staafmixer. Voeg peper en zout toe naar smaak.
  • Garneer met verse basilicum.