Spruitjes zijn voor veel mensen om van te gruwelen. Ja, ook ik moest vroeger gedwongen mijn spruitjes eten die natuurlijk niet lekker klaargemaakt waren.

En hoe zonde is het dat er zoveel mensen een aversie hebben tegen deze heerlijke én gezonde groente.

Gelukkig heb ik een manier gevonden om iedere ‘spruitjeshater’ de liefde voor deze groene voedingsbommetjes weer te laten herontdekken.

Dit bijgerecht combineert heerlijk met van alles. Mijn favoriet is zoete aardappelfriet uit de oven met homemade bbq saus en een goede veganburger!

Recept afdrukken

Spruitjes in Rode Port Saus

Bereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

  • 350 gram spruitjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 100 ml rode port
  • peper en zout naar smaak

Instructies

  • Was de spruiten en halveer ze. Kook of stoom de spruitjes 4 minuten.
  • Fruit in een ruime koekenpan met een scheutje sojasaus 3 minuten de ui en voeg de spruiten toe. Bak dit samen 3 minuten op middellaag vuur. Voeg dan de rode port toe en laat de port 5 minuten inkoken op laag vuur. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

1 reactie voeg reactie toe

  1. Wat goed om dit te lezen. Heb net het boek gelezen Peace Food auteur Rudiger Dahlke. Dit boek pleit voor een geheel Veganistische leefstijl. En de vreselijkste dieren mishandelingen in de massa veeteelt.
    Zelf ben ik 3 jaar strikt Veganistisch wat mij uitstekend bevalt en alle voordelen op levert. Heb me ingeschreven op je site. Hartelijke groeten van Adrienne Garber.

Laat Een Reactie Achter