Een normale smoothie is natuurlijk heerlijk, maar het wordt nóg beter als je het in een bowl giet en er toppings aan toevoegt.

Deze smoothiebowl doet je denken aan de good ‘ol vruchtenyoghurt die je wel kent uit het zuivelschap. Lekker vet en vaak mierzoet.

Wij bedachten een veganistische smoothiebowl die een stuk gezonder en sowieso veel minder zoet is. Uiteraard kun je hem zelf zo zoet maken als je wilt door er (meer) ahornsiroop aan toe te voegen 🙂

Recept afdrukken

Smoothiebowl van Rood Fruit

Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 2 Bowls
Gang Ontbijt
Bijzonderheden Notenvrij, Olievrij, Suikervrij

Ingrediënten

  • 150 gram bevroren aardbeien
  • 100 gram bevroren frambozen
  • 500 gram soja yoghurt
  • eventueel wat ahornsiroop

Voor de topping

  • muesli
  • kokos
  • chiazaad
  • vers fruit
  • munt

Instructies

  • Doe de yoghurt, bevroren vruchten en eventueel de ahornsiroop in de blender en blend tot het een mooie roze gladde vruchtenyoghurt is.
  • Verdeel over twee bakjes en versier met topping naar keuze.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

14 reacties voeg reactie toe

  1. Lijkt me lekker Maik, ik ga het proberen.
    Dank voor alle mailtjes.
    Groetjes Ria

  2. Hartelijk dank voor alle gezonde en leuke tips. Goed werk !!!

  3. Ik zou graag zo willen koken dat je niet proeft dat het veganistisch is.
    Twee vliegen in één klap.
    Ga ik nog een stap verder.
    Wij hebben een kleine pizzeria en daar ligt ook een verborgen kans om vega op de kaart te zetten.
    Dat zou ik doen als ik vind dat het goed genoeg is.
    Waar vind je een vega opleiding om deze keuken onder de knie te krijgen?
    Ik heb wel eens een twee daagse workshop gevolgd en dat vond ik technische goed.
    Het eten niet geweldig.
    Dan haak ik af.
    Vooral lekker staat bij mij en familieleden voorop.
    Wij zitten in Amersfoort.
    Als je een tip voor me hebt ?
    Vriendelijke groet Christa Gobbo.

  4. Dit ga ik eens uitproberen,maar alle vlees uit mijn menu’s schrappen ga ik niet doen,daarom eet ik het veel te graag.

    • Super Carine. En vergeet niet dat ik slager en de grootste vleeseter ooit was. Je weet nooit hoe het leven er over 5 jaar bijstaat, wie weet eet je dan wel geen dierlijke producten meer 😉

  5. Wat leuk, je smoothiebowl recept. Ik ontbijt al jaren met eigengemaakte granola(waar ong.de ingredienten uit jou lijst inzitten). Vanochtend met verse aardbeien, gister met druiven en eergister met blauwe bessen. Variatie moet er zijn en helemaal nu er zoveel aanbod is.

  6. 5 sterren
    wauw ziet er goed uit ga deze zeker maken ,en als het me bevalt zelfs meerdere keren dank je wel hiervoor !

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept