Heb je een drukke dag voor de boeg? Dit Power Granen Ontbijt sleept je er geheid doorheen.

Doordat het ontbijt volgepakt zit met goede calorieën zal je hongergevoel lang uitblijven en dat is altijd handig als je een drukke dag hebt.

Bovendien kun je het grootste gedeelte van het recept de avond ervoor maken waardoor je ‘s ochtends in no-time klaar bent!

Recept afdrukken

Power Granen Ontbijt

Bereidingstijd 5 minuten
Passieve tijd 8 uur
Totale tijd 8 uur 5 minuten
Porties 2 personen
Gang Ontbijt
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

  • 260 gram havervlokken
  • 200 gram cashewnoten
  • 6 dadels
  • 20 gram kokosrasp
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 handje bosbessen
  • 1 handje druiven of fruit naar keuze

Instructies

  • Week de havervlokken en cashewnoten een nacht in water.
  • Spoel het water weg en mix alle ingrediënten behalve het fruit in een blender tot je een mooi glad geheel krijgt. Voeg eventueel water toe als het mengsel te dik blijft.
  • Serveer in een kom met bosbessen en druiven. Start je dag met power! 

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

30 reacties voeg reactie toe

    • Hoi Marissa,

      Ik haal mijn 7-granen vlokken bij de natuurwinkel, maar ik heb ze ook bij ons in de reguliere supermarkt (de Plus) zien liggen.

      Wel in de aparte ‘health’ sectie van de supermarkt, maar ik denk dat elke grote supermarkt wel zo’n sectie heeft.

      Je kunt overigens ook 4-granen vlokken halen, maar ik hou van de 7 omdat je dan meer variatie binnenkrijgt.

    • Hoezo? 🙂 Je kunt kiwi prima eten met schil hoor. De schil bevat veel voedingsstoffen en de kiwi smaakt er niet minder lekker om 😉

  1. Hoi,

    Ik ben al 43 jaar vegetariër en maak nu de stap naar veganistisch eten. Koken is niet mijn hobby. Integendeel. Ik ben blij met je snelle recepten. Dank je wel daarvoor!
    Groetjes, Ivy

  2. Hallo Maik,dank je wel boor de heerlijke recepten.Ik ga ervan genieten.Groetjes Ida.

  3. Dank voor dit heerlijke recept Maik,
    Schrik wel een beetje van de 10 dadels die er in 1 portie gaan.
    Iets minder en wat cocosmelk om het smeuïg genoeg te maken zou een optie kunnen zijn voor diegene die ook hun suikerinname proberen te beperken.

    • Klopt, maar er zit niet alleen suiker in een dadel maar nog duizenden andere goede stoffen 😉 Je kunt uiteraard minder dadels gebruiken als je wilt.

  4. Hallo, ik eet ivm allergie glutenvrij. Kun je aangeven of ik zelf een mix kan maken van glutenvrije granen. Ik kom zelf niet verder dan glutenvrije havermout. Alvast bedankt.

    • Jazeker kan dat. Granen als Quinoa, Sorghum, Teff en boekweit zijn allemaal glutenvrij.

    • Ik gebruik Medjool dadels en nee ik vind het niet te zoet 🙂 Maar smaken verschillen natuurlijk.

  5. Hallo
    Als slagersdochter was ik verslaafd aan vlees….probeer steeds te minderen. Sinds vorig jaar eet ik volledig lactose- en glutenvrij omwille van reuma die ik kreeg. De pijn is bijna verdwenen….sommige dagen nog even een opstoot. Maar het lukt best ! Voeding heeft een hele grote invloed op ons hele lichaam….daarom deze ommekeer.
    Bezit meer dan 500 kookboeken…vermits koken mijn passie was en is…maar ze zijn ondertussen totaal overbodig geworden!
    Ik zoek nu alles wat ik kan vinden om zo gezond mogelijk verder te leven. Het is wel moeilijk om vegan te koken omdat er in de recepten veel benodigdheden staan die ik nog niet ken en niet altijd kan vinden! Succes met je recepten en dank u!! Groetjes Nadine

    • Hoi Nadine,
      Goed om dit te lezen, en heel veel succes met je omschakeling. Ik ben ook een ervaringsdeskundige. Maar sinds ik mijn eetpatroon 100% plantaardig heb gemaakt is mijn reuma verdwenen, heb ik weer energie, slik ik geen medicijnen meer en kan ik zelfs weer hardlopen. Zó de moeite waard!!!!
      Zet ‘m op 👍

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept