Soms zijn er van die gerechten die zó makkelijk te maken zijn dat je je verbaast waarom er kant-en-klare varianten van in de supermarkt liggen. Popcorn is zo’n voorbeeld.

Popcorn is van zichzelf al vegan (maar in olie gebakken helaas niet volwaardig). Maar ach, vegan draait om intentie en niet perfectie toch?

En nu komt het: door er een beetje edelgist overheen te strooien creëer je een popcorn met Cheesy Flavour. Voor de kaasverslaafden onder ons!

Er staan overigens geen hoeveelheden bij dit recept omdat het afhangt van de maat pan die je gebruikt. Een steelpannetje is voldoende voor 2 personen. 

Meer mensen over de vloer? Gebruik gewoon een grotere pan!

Recept afdrukken

Popcorn (met Cheesy Flavour)

Bereidingstijd 1 minuut
Kooktijd 3 minuten
Totale tijd 4 minuten
Porties 1 schaal
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

  • zonnebloemolie
  • maïskorrels
  • edelgist, naar smaak
  • zout, naar smaak

Instructies

  • Doe precies zoveel olie in de pan dat de bodem bedekt is. Doe de maïs erbij, dit mag iets meer zijn dan dat de bodem bedekt is. Doe de deksel op de pan en zet deze op hoog vuur.
  • Zodra de maïs begint te poppen zet je het vuur laag totdat het poppen helemaal stopt, Zo heb je de grootste kans dat alle maïs gaar is.
  • Doe de popcorn in een bak en breng op smaak met wat zout en eventueel wat edelgist voor een kaassmaak.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

6 reacties voeg reactie toe

  1. Ikzelf gebruik een popcorn maker van Relaxdays. Een siliconen vorm die je in de magnetron gebruikt. Werkt behoorlijk goed en het is zonder olie.

  2. Ha Maike,
    Eigenlijk vind ik niks naar naar kaas smaken. Zowat alle kaasvervangers geprobeerd en niks haalt het bij de romige structuur van kaas.

    Groetjes Leny

  3. Hoi Maik,

    Kan ik hiervoor ook kokosolie gebruiken i.p.v. zonnebloemolie? Bij voorbaat dank voor het antwoord en natuurlijk voor alle recepten. Ik eet weliswaar al 42 jaar veggie/vegan, maar nieuwe inspiratie is altijd welkom en jouw/jullie recepten smaken heerlijk!

    Hartelijke groet en een smakelijk nieuwjaar toegewenst,

    Carola

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept