Wentelteefjes, wie is er niet dol op? Normaal gesproken gemaakt met wit brood, melk, witte suiker en eieren. Niet bepaald een ontbijt dat je je kinderen wilt geven dus.

Deze vegan wentelteefjes variant met volkoren brood, plantaardige melk, volkoren meel, kokosbloesemsuiker (met een lage GI index) en vers fruit komt toch gevaarlijk dichtbij een gezond en verantwoord ontbijt of lunch.

Het is in ieder geval voedzaam én lekker!

Recept Afdrukken
Vegan Wentelteefjes
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
wentelteefjes
Ingrediënten
  • 4 sneeën volkoren brood Oud brood is ideaal, dat absorbeert het beslag goed
  • 250 ml plantaardige melk
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
  • 2 eetlepels volkoren meel
  • 1 scheut ahornsiroop optioneel
  • vers fruit om erbij te serveren optioneel
Keuken Veganistisch
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
wentelteefjes
Ingrediënten
  • 4 sneeën volkoren brood Oud brood is ideaal, dat absorbeert het beslag goed
  • 250 ml plantaardige melk
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
  • 2 eetlepels volkoren meel
  • 1 scheut ahornsiroop optioneel
  • vers fruit om erbij te serveren optioneel
Instructies
  1. Maak een beslag van de plantaardige melk, kaneel, meel en kokosbloesemsuiker door alles in een grote kom te mengen met een garde. Doop hierin twee sneeën brood zodat ze goed doordrenkt zijn van het beslag.
  2. Bak de wentelteefjes 3 minuten per kant op een middel tot laag vuur in een koekenpan totdat ze mooi bruin zijn. Herhaal dit voor de andere twee sneeën brood.
  3. Serveer met het verse fruit en de ahornsiroop en eet direct.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

2 reacties antwoord

  1. Goed idee! Ik ga het zeker uitproberen.
    Bedankt voor al je inspiratie, en ook voor je boek. Hij heeft een prominente plaats gekregen in de keuken!

Laat een reactie achter