Wentelteefjes, wie is er niet dol op? Normaal gesproken gemaakt met wit brood, melk, witte suiker en eieren. Niet bepaald een ontbijt dat je je kinderen wilt geven dus.
Deze vegan wentelteefjes variant met volkoren brood, plantaardige melk, volkoren meel, kokosbloesemsuiker (met een lage GI index) en vers fruit komt toch gevaarlijk dichtbij een gezond en verantwoord ontbijt of lunch.
Het is in ieder geval voedzaam én lekker!
Vegan Wentelteefjes
Ingrediënten
- 4 sneeën volkorenbrood, Oud brood is ideaal, dat absorbeert het beslag goed
- 250 ml plantaardige melk
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
- 2 eetlepels volkorenmeel
- 1 scheut ahornsiroop, optioneel
- vers fruit om erbij te serveren, optioneel
Instructies
- Maak een beslag van de plantaardige melk, kaneel, meel en kokosbloesemsuiker door alles in een grote kom te mengen met een garde. Doop hierin 2 plakken brood zodat ze goed doordrenkt zijn met het beslag.
- Bak de wentelteefjes in een koekenpan 3 minuten per kant op een middelhoog tot laag vuur tot ze mooi bruin zijn. Doe hetzelfde met de andere 2 plakken brood.
- Serveer met het verse fruit en de ahornsiroop en eet direct.
Goed idee! Ik ga het zeker uitproberen.
Bedankt voor al je inspiratie, en ook voor je boek. Hij heeft een prominente plaats gekregen in de keuken!
Superfijn om te horen Thalia!
Lukt dat ook met custard? Lijkt me lekker.
Vegan custard op deze wentelteefjes? Lijkt mij ook heerlijk! 😀