Wentelteefjes, wie is er niet dol op? Normaal gesproken gemaakt met wit brood, melk, witte suiker en eieren. Niet bepaald een ontbijt dat je je kinderen wilt geven dus.

Deze vegan wentelteefjes variant met volkoren brood, plantaardige melk, volkoren meel, kokosbloesemsuiker (met een lage GI index) en vers fruit komt toch gevaarlijk dichtbij een gezond en verantwoord ontbijt of lunch.

Het is in ieder geval voedzaam én lekker!

Recept afdrukken

Vegan Wentelteefjes

Bereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 wentelteefjes
Bijzonderheden Veganistisch

Ingrediënten

  • 4 sneeën volkorenbrood, Oud brood is ideaal, dat absorbeert het beslag goed
  • 250 ml plantaardige melk
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
  • 2 eetlepels volkorenmeel
  • 1 scheut ahornsiroop, optioneel
  • vers fruit om erbij te serveren, optioneel

Instructies

  • Maak een beslag van de plantaardige melk, kaneel, meel en kokosbloesemsuiker door alles in een grote kom te mengen met een garde. Doop hierin 2 plakken brood zodat ze goed doordrenkt zijn met het beslag.
  • Bak de wentelteefjes in een koekenpan 3 minuten per kant op een middelhoog tot laag vuur tot ze mooi bruin zijn. Doe hetzelfde met de andere 2 plakken brood.
  • Serveer met het verse fruit en de ahornsiroop en eet direct.

Over Maik Süter

Ik at een halve kilo vlees per dag en werkte in een slagerij, maar sinds eind 2012 ga ik als vegetariër door het leven (en sinds 2015 als veganist). Sindsdien heb ik tonnen energie, ben ik 7 kilo afgevallen en draag ik bij aan een betere wereld. Nu probeer ik andere mensen te inspireren om ook deze lifestyle te leven.

4 reacties voeg reactie toe

  1. Goed idee! Ik ga het zeker uitproberen.
    Bedankt voor al je inspiratie, en ook voor je boek. Hij heeft een prominente plaats gekregen in de keuken!

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept