Als je in de herfst opzoek gaat naar inspiratie voor een dessertrecept dan komen al snel pompoen en speculaas voorbij.

Nu zijn we in Nederland niet echt bekend met een pompoentaart. In Noord-Amerika des te meer, daar is het een klassieker.

Ik wilde graag een eigen versie maken maar dan wel met de voorwaarde dat hij volledig ‘Whole Foods’ zou zijn. En ik kan niet anders zeggen dat het meer dan gelukt is.

Gelukkig kun je deze taart het hele jaar door eten (gebruik bijvoorbeeld pompoenstukjes uit de vriezer)

Hij is niet alleen super lekker maar je kunt er ook zonder schuldgevoel van blijven eten.

Dit is een van onze recepten uit ons boek De Vegan Revolutie. Interesse? Klik hier om het boek te bestellen.

Recept afdrukken

Pompoentaart

Bereidingstijd 25 minuten
Passieve tijd 1 uur 10 minuten
Totale tijd 1 uur 35 minuten
Porties 6 personen
Gang Dessert

KEUKENTOOLS

  • spring- of quichetaartvorm (23cm) bekleed met bakpapier

Ingrediënten

  • 150 gram havermout
  • 3 eetlepels gebroken lijnzaad
  • theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • 350 gram appelmoes, ongezoet
  • 450 gram pompoen, in blokjes
  • 2 theelepels koek- of speculaaskruiden
  • 5 medjouldadels, ontpit
  • 2 eetlepels maizena
  • 150 gram kokoscreme of santen
  • 100 ml plantaardige melk
  • pecannoten ter garnering

Instructies

  • Verwarm de oven op 180C. Als je de harde variant van kokoscreme of santen gebruikt, zet het dan tijdens het opwarmen in de oven zodat het zacht wordt. 
  • Meng in een ruime mengkom de havermout, lijnzaad, bakpoeder, zout en appelmoes. Verdeel dit in de springvorm. Zorg dat je rondom een opstaande rand maakt van ongeveer 3 cm.  
  • Zet de taartbodem voor 10 minuten in de oven. 
  • Doe de pompoenstukjes, kruiden, dadels, maizena en kokoscreme in een keukenmachine of blender en laat de machine draaien totdat je een romige vulling hebt. Voeg eventueel wat scheutjes van de plantaardige melk toe om het wat vloeibaarder te krijgen.  
  • Vul de taartbodem met de pompoenvulling en zet voor 60 minuten in de oven.  
  • Laat de taart vervolgens goed afkoelen voor je hem aansnijdt. Garneer eventueel met pecannoten. 

Over Jessica Süter

Samen met Maik ga ik sinds 2015 als vegan door het leven. Inmiddels ben ik moeder en is deze lifestyle helemaal geïntegreerd in ons gezin. Nieuwe recepten maken en bedenken vind ik geweldig om te doen.

17 reacties voeg reactie toe

  1. als je ipv koekkruiden kardemon en gember doet, hoeveel gram dan? kardemon kan heftig zijn
    en kan kokosmelk ook? dank je!
    mil

  2. Hoi Maik en Jessica,

    Ik ben erg blij met de heerlijke recepten zeg!
    Ik maak regelmatig de ontbijt (cup) cake, ik doe dan de dubbele portie van de meeste ingrediënten behalve de suiker en dan wordt het een soort ontbijtkoek! Zo heerlijk, en deze pompoentaart ga ik ook zeker proberen een dezer dagen!
    Dank Romy Vogel

  3. De vulling van de taart werd niet stijf genoeg om ze netjes te kunnen snijden. De smaak zat wél goed. Wat zou ik moeten veranderen/toevoegen?

  4. Goedemorgen kun je de kokos ook voor iets anders vervangen want we zijn niet zo dol op kokos
    Groetjes Marjanne

  5. Goedemorgen, ziet er geweldig uit. Gaat de pompoen er rauw of gekookt in?

    Met vriendelijke groeten,
    Dorothé van Maasacker

  6. Ik heb de taart gisteren gebakken, hij ziet er mooi uit, maar vind dat echt niet lekker. Pompoen en taart niet de beste combi voor mij. De bodem is het enige dat ik lekker vind

Laat Een Reactie Achter

Beoordeel recept